Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Biblioteca urbană din Cealaltă Capitală”: Căsuțe cu cărți, amplasate în 9 locații din Alba Iulia. Cum vor arăta

Publicat

IMG_0617 În Alba Iulia vor fi amplasate nouă căsuțe de tip mini-biblioteci, în cadrul proiectului „Biblioteca urbană din Cealaltă Capitală” privind promovarea lecturii în rândul cetățenilor din municipiu. Albaiulienii sau turiștii vor avea posibilitatea de a „împrumuta” o carte, cu condiția de a lăsa în mini-bibliotecă o altă carte pe care un alt cititor să o împrumute la rândul său.

Consilierii locali  din municipiul Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de vineri, 28 aprilie, documentația de amplasare a celor 9 locații pentru căsuțele cu cărți în cadrul proiectului „Biblioteca urbană din Cealaltă Capitală”.

Proiectul își propune amplasarea unui număr de 9 căsuțe cu cărți de tip mini-biblioteci în 9 locații diferite din municipiul Alba Iulia. Căsuțele vor fi dotate cu cărți pe diferite categorii de vârste, aprovizionarea acestora făcându-se din diferite surse (ex. Biblioteca Județeană Alba, persoane fizice, etc.). Orice cetățean din municipiul Alba Iulia sau turist aflat în vizită va avea posibilitatea fie de a „împrumuta” o carte, cu condiția de a lăsa în mini-bibliotecă o altă carte pe care un alt cititor să o împrumute la rândul său.

Biblioteca funcționează ca un bun personal și în același timp public, fiind accesibilă tuturor. Oamenii interesați pot împrumuta cărți din bibliotecă, returnându-le sau chiar contribuind la îmbogățirea varietății de volume.

Amplasamentele sunt propuse cu ajutorul studiului efectuat de Jan Gehl asupra municipiului Alba Iulia. Sunt indentificate câteva locații cheie pentru amplasarea căsuțelor cu cărți, adevărate puncte atractive pentru locuitorii îndreptați spre artă și cultură.

Locații:

1 – Casa de Cultură a Studenților – în parcul de pe strada Ardealului, la o intersecție de alei circulate

2 – Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” – vis-a-vis de Colegiul Economic, pe strada Octavian Goga, lângă aleea pietonală

3 – Parcul Custozza (Piața Cetății) – în zona verde care desparte Piața Cetății de strada Mihai Viteazul

4 – Parcul Unirii – în parc, sub copaci

5 – Poarta a IV-a – între cele două biserici, ortodoxă și romano-catolică, în apropiere de Poarta a IV-a a Cetății

6 – Sub pod, Aleea Sf. Eugeniu – Sub podul care unește Poarta a IV-a cu Poarta a V-a, între aleea pietonală și cea de biciclete

7 – Parcul Chinezesc – lângă Casa de Cultură a Sindicatelor, într-un mic parc amenajat recent

8 – Biserica Sf. Ecaterina – la locul de joacă pentru copii, în apropierea băncilor

9 – Parcul Dendrologic – în oaza de verdeață de la marginea orașului, lângă alee sau între copacii colorați

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax