Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: BiblioVacanța la Alba Iulia. Veselie, cântec şi dans la atelierul lirico-muzical de la Biblioteca Județeană Alba. Invitat special, Dinu Olăraşu

Publicat

DSCN2153Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a dat startul unui nou proiect ce se dorește a fi o alternativă de petrecere a vacanței, dar și un mod mai plăcut și mai puțin formal de aducere în prim plan a cărții și a autorilor de carte. BiblioVACANȚA se adresează deopotrivă copiilor, tinerilor, părinților și bunicilor care au venit la primul eveniment organizat în cadrul acestui proiect.

De la ora 17.00, curtea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, decorată vesel și colorat de arhitecții Octavia și Lucian Loiș, a devenit neîncăpătoare, fiind prezente peste 150 de persoane de toate vârstele.

Programul gândit de organizatori sub forma unui atelier lirico-muzical interactiv a cuprins două părți. În prima parte a evenimentului cei prezenți au fost îndrumați pe drumul chitarei de-a lungul timpului de către profesorul Daniel Avram care a descris fiecare chitară prezentată cu acest prilej. În „joaca” cu chitara s-au angrenat și elevii Școlii de folk coordonate de Daniel Avram, alături de care au recitat poeții Felicia Colda și Dumitru Mălin.

A doua parte a evenimentului l-a avut ca invitat special pe scriitorul și cantautorul Dinu Olărașu care și-a lansat pentru prima dată la Alba Iulia volumul de versuri „AN” şi CD-ul „BUN”. Cu acest prilej artistul a susținut și un recital de muzică folk cu melodii de pe noul său album.

Pe durata întregului eveniment curtea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba a răsunat de aplauze dar mai ales de râsul cristalin, voia bună și dansul celor 32 de „pitici” de la Grădinița „Lumea Ștrumfilor” din Alba Iulia, însoțiți de cadrele didactice și părinți.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența președintelui Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, a doamnei subprefect Monica Popescu, a viceprimarului Gabriel Pleșa și a unor consilieri județeni și locali.

Organizatorii evenimentului, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba au anunțat cu acest prilej că BiblioVACANȚA va continua luna viitoare cu un eveniment găzduit în data de 6 iulie 2017 de filiala „Ampoi” și în data de 12 iulie 2017 la filiala „Cetate” a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba .

Proiectul face parte din Programul minimal 2017 al bibliotecii – 1. USERS/1.3 Bibliovacanța și este coordonat de Monica Avram, bibliotecar la secția de împrumut carte pentru adulți din cadrul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax