Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO: Biserica monument istoric din centrul comunei Horea, în stare de precolaps. Turist: „Sunt dezamăgit de atâta nepăsare”

Publicat

Biserica Sfinții Arhangheli din comuna Horea, monument istoric și de arhitectură, locul unde generații întregi de moți s-au rugat, se află într-o stare avansată de degradare. 

În anii 2010, după construcția unei noi biserici ortodoxe, vechiul monument a fost lăsat în paragină, aflându-se acum în stadiul de precolaps. 

Un turist iubitor al zonei a relatat recent cum arată biserica.

„Am fost iarăși prin Horea moților și am văzut că Biserica din Vale a mai îmbătrânit și s-a mai gârbovit sub povara timpului și a nepăsării!

Am crezut că horenii, despre care eram convins că sunt moți mândri și care țin la trecutul și amintirile lor, se vor mobiliza într-un fel și vor găsi un mod de a trata rana bisericii lor, cea în care – le reamintesc eu – s-au botezat, s-au cununat și s-au rugat mulți din ei, ca și moșii și strămoșii lor!

Și care biserică – am aflat asta la ultima mea trecere prin sat – ar fi fost sfințită în prezenta Crăișorului Moților – Avram Iancu!

Am fost și sunt dezamăgit de atâta nepăsare …” a scris Nelu B. pe Facebook.

sursa foto: Facebook (Nelu B)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax