Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Blaj aLive începe SÂMBĂTĂ pe Câmpia Libertății. Kadebostany, B.U.G. Mafia, Grasu XXL şi Carla’s Dreams, prezenți la festival

Publicat

IMG_9089 În mai puțin de o zi, Câmpia Libertății din Blaj, se transformă în cea mai mare scenă de muzică alternativă din România. Blaj aLive, a patra ediție, debutează sâmbătă, încă de la primele ore ale dimineții. Timp de două zile și două nopți, peste 50 de artiști vor face spectacol, pe cele 6 scene ale festivalului. Evenimentul costă în acest an 400.000 de euro și sunt așteptați în jur de 10.000 de spectatori pe zi și peste 1.500 de oameni în zona de campare.

Anul acesta, la Marea Adunare de la Blaj aLive de pe Câmpia Libertății, participanții își dau întâlnire cu cele mai variate genuri muzicale și vor dansa în iarbă pe ritmurile unora celor mai cunoscuți artiști ai momentului: Kadebostany, Dub Inc, Kiril Dzajkovski, Golan, Troy Pierce, Douglas Greed, When ‘Airy Met Fairy, Say Yes Dog, Moonlight Breakfast, We Singing Colors, R.O.A., Carla’s Dreams, Grasu XXL, B.U.G. Mafia, C.T.C. și cei mai cunoscuși artiști ai Zonei Reggae îi așteaptă pe iubitorii de muzică pentru două zile și două nopți de petrecere în mijlocul naturii. Șase scene, peste 50 de artiști, zone de lounge, camping cu multe facilități, activări creative organizate de cele mai cunoscute entități culturale contemporane vor sta la dispoziția participanților pentru a-i conduce într-o călătorie de neuitat pe tărâmul vibe-urilor bune și al sinesteziei stimulate artistic!

Pregătirile pentru Blaj aLive se află pe ultima sută de metri. Scenele au fost montate, în zona de food-court deja miroase a mâncare, mesele și băncile sunt și ele pregătite, iar trupele au început repetițiile pentru spectacolul maraton de sâmbătă și duminică.

Timp de două zile, Câmpia Libertății va fi loc de întâlnire pentru toți cei care vor să se bucure de muzică și de natură.

IMG_9070 „Anul acesta, spre deosebire de anii trecuți, am introdus încă o scenă, sperăm să aibă succes, este o scenă pentru reggae, pentru că anul trecut formațiile reggea au avut mare succes și s-a creat o petrecere pe întreaga câmpie, motiv pentru care am decis să alocăm un spațiu acestui timp de muzică. Avem peste 30% mai multe structuri față de anii trecuți noi sperăm să le folosim pentru soare, să nu plouă, pentru că am avut parte de cea mai grea perioadă de producție din acești ani. A plouat constant”, a declarat Codruța Vulcu, directorul general al festivalului.

O altă noutate pentru anul acesta este programul, care s-a prelungit față de anii trecuți. Concertele încep la Freedom Stage de la ora 17.00 și se termină în jurul orei 6.00, în zona Reggea.

„Nou considerăm că direcția în care se îndreaptă evenimentul este a unui festival de petrecere care durează toată noaptea, pentru ca oamenii să campeze și să stea în zonă. În orașele cu locuri de cazare foarte multe este mai ușor să organizezi un eveniment care să se încheie la 12.00, pentru că atunci oamenii vin pentru 4 ore și ulterior au unde să stea. Aici este altă situație, și tinerii, pentru că un festival se adresează în special tinerilor, spun că dacă tot vin până aici preferă să petreacă până dimineața”, a precizat Codruța Vulcu.

IMG_9076 Prezent la conferința de presă organizată înainte cu o zi de începerea festivalului, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar a spus că este ultima ediție a festivalului în care câmpia va arăta aşa, deoarece va intra în renovare.

Festivalul de anul acesta va costa 400.000 de euro. Primăria municipiului Blaj a contribuit cu 130.000 de lei și Consiliul Județean Alba, cu 100.000 de lei.

În zilele festivalului, un abonament va costa 130 lei, iar prețul pe zi este de 80 lei. Abonamentul nu include acces în camping.

Campingul Blaj aLive se deschide de vineri, 17 iunie, ora 14.00 și va fi accesibil până luni, 20 iunie, ora 14.00, pe bază de brățări preschimbate din biletele speciale.

Campingul are un spațiu dotat cu toalete și dușuri cu apă caldă. Acestea sunt disponibile gratuit. Nu este permis accesul cu animale de companie. De asemenea, este interzis accesul cu obiecte ascuțite, contondente, cutițe și arme sau orice alte obiecte ce pot fi considerate periculoase. Organizatorii recomandă folosirea tacâmurilor din plastic. În zona de camping există un punct de asistență tehnică pentru montarea corturilor și ajutor în soluționarea oricăror probleme de ordin tehnic legate de acestea. Este permis accesul cu mâncare și lichide în limita a două kilograme sau 2 litri, însă acestea nu pot fi aduse în zona de concerte. Consumul de alcool în camping este interzis.

PROGRAMUL:
Blaj_aLive_Festival_2016-progam-sambata-1

Blaj_aLive_Festival_2016-progam-duminica

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax