Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Blajul va avea două baze sportive construite de Guvern. Când încep lucrările la proiectele de peste 2 milioane de euro

Publicat

Guvernul va avea două baze sportive, ce vor fi amenajate prin Programul Național de construcții de interes public sau social. Lucrările vor începe în acest an, după derularea licitațiilor și sunt programate să fie finalizate în vara anului 2021.

Investiția totală este de 2,1 milioane de euro. Este vorba despre Baza sportivă de tip 1, ce reprezintă o primă etapă de reabilitare a bazei sportive din Parcul „Avram Iancu”, iar Baza sportivă de tip 2 va fi construită în zona Sălii de sport „Timotei Cipariu”.

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, a semnat Ordinele prin care cele două proiecte intră pe lista programului ”Construcții de bază sportive”, după ce Primăria Blaj le-a depus la Compania Națională de Investiții.

Baza sportivă de tip 1, în valoare de 1,7 milioane euro, reprezintă o primă etapă de reabilitare a bazei sportive din Parcul „Avram Iancu”, în cadrul căreia se vor construi și amenaja, pe o suprafață totală de 13.200 mp: un teren sintetic de fotbal, dotat cu instalație de nocturnă, la dimensiunile omologate de UEFA și FRF (105m x 68m), un teren sintetic mic (20m x 40m), de asemenea echipat cu instalație de nocturnă, vestiare, o tribună cu 500 locuri și locuri de parcare. În cea de-a doua fază de reabilitare, Primăria Blaj va amenaja, din fonduri proprii, o pistă de atletism nouă și va continua amenajarea tribunei, care va fi acoperită și va ajunge la 1.000 de locuri.

Baza sportivă de tip 2, în valoare de 400 mii euro, va fi construită în zona Sălii de sport „Timotei Cipariu”, unde vor fi amenajate, pe o suprafață de 1.500 mp, un teren sintetic (dimensiuni 20m x 40m) dotat cu instalație de nocturnă, vestiare și locuri de parcare. Și aici se are în vedere realizarea unui complex sportiv unitar, care să cuprindă sala de sport, cele două terenuri sintetice de fotbal și terenul de tenis de la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”.

„În condițiile în care lucrările la Sala Polivalentă sunt în plină desfășurare, iar Bazinul de Înot va fi inaugurat peste câteva zile, municipalitatea își propune și reabilitarea stadionului CIL, astfel încât, în câțiva ani, Blajul se va putea mândri cu o infrastructură sportivă completă, care să creeze toate condițiile pentru viitorii sportivi și, de ce nu?, care să producă cât mai mulți campioni”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

surse: radioblaj.ro, Facebook (Gheorghe Valentin Rotar)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax