Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Bobocii Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au vizitat Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Publicat

6 Elevii din clasa a IX-a de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost oaspeţii colegilor mai mari de la garnizoana Sibiu. Au avut ocazia să viziteze atât obiective turistice şi istorice din Sibiu, cât şi să cunoască specificul Academiei Forțelor Terestre unde o parte dintre ei își vor continua studiile.

Printre obiectivele vizitate s-au numărat Muzeul Național Brukenthal, Piața Mare și Piața Mică, elevii însoți de instructorii militari și profesorii diriginți, au vizitat și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Astfel, pe lângă descoperirea frumuseților orașului Hermannstadt, excursia a constituit o oportunitate de a cunoaște istoricul și specificul Academiei Forțelor Terestre unde o parte dintre ei își vor continua studiile după absolvirea colegiului militar.

Este primul lor impact cu mediul academic militar. Astfel de vizite de orientare și motivare pentru continuarea studiilor militare vor mai desfășura pe parcursul anilor viitori. Acestea vor fi completate cu activitățile de consiliere socio-profesională din perioada celor patru ani de colegiu militar albaiulian pentru a-și descoperi fiecare vocația, pasiunea spre o armă/specialitate din cadrul învățământului militar superior și/sau postliceal și, prin urmare, pentru a se pregăti pentru reușita la examenele de admitere.

Toată această implicare a factorilor educaționali spre buna orientare și consiliere este permanentă, iar satisfacția o aduc, an de an, absolvenții prin reușita lor la examenele finale: bacalaureat cu promovabilitate 100% și admiterea în academiile categoriilor de forțe în procent de peste 90% în ultimii 18 ani.

foto: Arhiva Academiei Forțelor Terestre Sibiu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax