Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Bornă ce marchează două trasee turistice, Drumul Aurului Roman și Via Victrix, amplasată în Piața Cetății din Alba Iulia

Publicat

O bornă ce marchează două trasee cu tematică istorică a fost amplasată în Piața Cetății din Alba Iulia, lângă Muzeul Principia, la finalul Festivalului Roman Apulum.

Este vorba despre Via Auraea și Via Victrix, două trasee tematice ale județului Alba ce recreează atmosfera vechilor drumuri din perioada Imperiului Roman, potrivit Consiliului Județean.

Cu tematică arheologică, Via Auraea leagă Apulum (Alba Iulia) de Alburnus Maior (Roșia Montană) și reprezintă Drumul Aurului Roman. În anul 2020, ruta a fost certificată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri drept Rută cultural-turistică, dezvoltată pe plan regional.

Via Victrix este un traseu cu tematică istorică și face legătura între Muzeul Principia și Castrul Roman de la Măgulici, comuna Ighiu.

Prima bornă a celor două trasee turistice tematice este inscripționată cu numele, sigla, indicații de orientare și distanța acestora.

Este marcată și distanța până la Roma: 1008 mile romane, a anunțat și primarul Gabriel Pleșa.

Inaugurarea bornei a fost la finalul Festivalului Roman Apulum, ediția a IX-a.

sursă: Facebook – Consiliul Județean Alba și Gabriel Pleșa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax