Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Bucăți de tencuială din clădirea în care funcționează CJ Alba au căzut pe scări, la intrarea principală

Publicat

Una din cele mai vechi și importante clădiri din Alba Iulia începe să se deterioreze, vizibil. Bucăți de tencuială au început să cadă de pe clădirea ce adăpostește Consiliul Județean, Curtea de Apel și Instituția Prefectului. Incidentul s-a petrecut cu doar câteva minute înainte ca funcționarii să plece spre casă și doar norocul a făcut ca în acel moment să nu fie cineva în zonă.

Clădirea Curții de Apel are nevoie urgentă de reparații. Câteva bucăți de tencuială au căzut de pe clădire, joi, în jurul orei 16.00. Din fericire nu au fost oameni răniți, însă câteva bucăți au ajuns pe plafonul unei mașini.

Construcţia în care se află în prezent sediul Curţii de Apel Alba Iulia este situată în centrul vechi al municipiului Alba Iulia şi a fost edificată la începutul sec. XX, pe un teren donat de „Consiliul comunei urbane Alba Iulia „, destinată Tribunalului, Parchetului şi Judecătoriei mixte.

Clădirea a fost folosită cu această destinaţie până în anul 1968, când a fost preluată de fostul sfat popular al raionului Alba, schimbându-i-se la acea dată destinaţia  în sediu pentru fostul comitet judeţean de partid.

După Revoluţia din decembrie 1989, asupra acestui imobil s-au intabulat succesiv Primăria judeţului Alba, Consiliul judeţean Alba şi Prefectura judeţului Alba, ultima instituţie având conferit dreptul de administrare în temeiul Hotărârii Guvernului României nr.706/1994.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax