Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Bugetarii Prefecturii Alba au făcut o oră de grevă japoneză: Vor majorări de salarii

Publicat

O parte dintre angajații Prefecturii Alba, au transmis într-un comunicat de presă, că joi 10 februarie au avut grevă timp de o oră, dar fără să își întrerupă programul de lucru.

Mai exact, între ora 10.00 șă 11.00, bugetarii Prefecturii au purtat o banderolă alba, în semn de protest. 

Pentru a evidenția că au protestat aceștia și-au făcut chiar și o poză, pe scările din interiorul clădirii. În poze aceștia apar cu o banderolă alba înfășurată în jurul mâinii.

Angajații statului au chiar și o serie de nemulțumiri. În principal marea problemă a bugetarilor din Prefectură este că din punct de vedere al salariului ei sunt cuprinși în funcții teritoriale și ar vrea să fie în categoria funcţiilor din administraţia publică centrală.

Ce nemulțumiri și revendicări au bugetarii Prefecturii Alba:

”În principal, efectuarea demersurilor necesare pentru trecerea, din punct de vederea salarizării, a personalului angajat în Instituţia Prefectului din categoria funcţiilor teritoriale în categoria funcţiilor din administraţia publică centrală,

În subsidiar, efectuarea demersurilor necesare pentru a beneficia de o salarizare similară cu a celorlalte servicii publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice centrale din subordinea Guvernului care își desfășoară activitatea în județul nostru și nu în ultimul rând a altor colegi din unele Instituții ale prefectului din țară care au salarizare de nivel superior.

În fapt, atât înainte de intrarea în vigoare a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice cât mai ales după intrarea în vigoare a acestui act normativ, am întocmit și transmis alături de alți colegi din instituții ale prefectului din țară, mai multe memorii adresate autorităților centrale prin care am solicitat să se ia măsuri în vederea asigurării unei salarizări corespunzătoare atribuțiilor pe care instituția noastră le exercită potrivit legii.

Prin aceste memorii nu am solicitat altceva decât o salarizare similară cu a celorlalte servicii publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice centrale din subordinea Guvernului care își desfășoară activitatea în județul nostru și nu în ultimul rând a altor colegi din unele Instituții ale prefectului din țară care au salarizare de nivel superior însă demersurile noastre nu s-a concretizat în mod favorabil”, au transmis aceștia într-un comunicat de presă.

Ce salarii au funcționarii din Instituția Prefectului Alba

Potrivit informațiilor oficiale, functionari publici angajați în cadrul instituției au salarii cuprinse între:

Minim 4.757 de lei și maxim 10.951 de lei în cazul funcțiilor cu comandă

Minim 2.513 de lei și maxim 7.438 de lei în cazul funcțiilor fără comandă.

În ambele situații vorbim despre venituri nete (bani în mână).

Grevă japoneză la nivel național

Sindicaliștii din administrația publică au fost, joi, în grevă japoneză, astfel că salariații, membri de sindicat, au purtat banderolă albă sau au afișat pe ușa biroului anunțul care conține revendicările. Programul de lucru nu a fost întrerupt.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a organizat joi, prin sindicatele membre, grevă japoneză.

Angajații din administrația publică cer aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală și modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene.

În acest sens, ei cer discuţii şi negocieri fie pentru înlocuirea sintagmei „venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Maria Didina

    joi, 10.02.2022 at 13:11

    SARACII DE EI!!! Bine ca sunt fraieri care lucreaza pe salariul minim ca sa le plateasca lor salariile si asa pot ei sa faca greve si sa o arda degeaba.

  2. Marius

    joi, 10.02.2022 at 13:44

    La muncă, parca au primit și sporuri în pandemie. Demisia dacă nu le convine

  3. Pamfil

    joi, 10.02.2022 at 13:57

    haideti in mediul privat dragilor, aici daca sunteti competenti si concurentiali, castigurile sunt pe masura, dar si munca la fel.

  4. cetatean

    joi, 10.02.2022 at 15:05

    Sunt asteptati in mediul privat, la munca!

  5. Cetatean

    joi, 10.02.2022 at 15:26

    In poza sunt si pensionari speciali, pensie + salar.
    Pentru Alba24, va rog sa publicati doar cel mai mic salar din prefectura, dar complet, salar + norma hrana + sporuri. Teoretic sunt publice.
    De curiozitate, ce sporuri au primit pt COVID si ce perioada „au lucrat de acasa”.

  6. pilu

    joi, 10.02.2022 at 15:43

    Nimeni nu se opune la mărirea salariului, dar atunci faceţi o reducere de 50% a personalului, umflat de pe vremea lui Scăriceanu. Oare câţi or fi fost înainte de venirea lui Mos băşină la frâiele guvernului ? Şi mai primeniţi dracului la vârf, că avem aceiaşi blazaţi de zeci de ani.

  7. Simona

    vineri, 11.02.2022 at 22:13

    Bieții de ei! Sa le plângi de mila, nu alta! Din ce sa supraviețuiască și ei săracii, dacă nu li se mai umfla salariile? Au și munca grea,si condiții grele…ce sa zic, indura mult săracii în birouri…Bine ca noi restul, contribuabilii, putem munci în orice condiții și pe salarii mici, ca doar și noi trebuie sa traim. Vorba românului :La toți ne este greu…dar nu la fel!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax