Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Bursa Investitorilor şi a Oamenilor de Afaceri germani şi români la Alba Iulia. Companii din estul Germaniei, interesate de colaborare cu firme din Transilvania

Publicat

adr centru Reprezentanţii unor firme germane şi române au participat miercuri la Bursa Investitorilor şi a Oamenilor de Afaceri de la Alba Iulia, o iniţiativă ADR Centru, Germany Trade & Invest şi Reprezentanţei Landului Brandenburg în Regiunea Centru, pentru a intermedia contacte şi parteneriate de afaceri, dar şi schimburi de experienţă cu organizaţii din domenii similare.

Evenimentul s-a adresat companiilor străine şi firmelor din Transilvania. Au fost prezente societăţi care se ocupă cu prelucrarea metalelor, din industria constructoare de maşini, industria prelucrării lemnului, fabricarea de articole de îmbrăcăminte şi formarea profesională, care se ocupă de producţia de articole de mobilier, dar şi firme de închiriere de macarale.

IMG_9356 Evenimentul a început cu o prezentare a judeţului Alba, a Regiunii Centru şi investiţiilor străine realizate în judeţ, precum şi facilităţile de care investitorii străini beneficiază dacă vor să îşi deschidă o afacere în Alba Iulia.

Au fost prezenţi directorul ADR Centru, Simion Creţu, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, managerul municipiului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan, dar şi alţi reprezentanţi ai unor companii şi instituţii din Alba.

„Avem de 13 ani relaţii foarte strânse şi foarte bune cu România. În urmă cu 13 ani am început cu un proiect de twinning, în care era vorba de întărirea capacităţii admnistrative a Regiunii pentru ca aceasta să poată adera la UE. Şi după ce a avut loc aderarea României la UE am decis că nu vrem să încheiem această colaborare fructoasă”, a spus Peter Michael Alltschekow, directorul organizaţiei Germany Trade and Invest din Germania de Est.

Acesta a mai precizat că noutatea cu care vine în acest an delegaţia este „extinderea acestei sfere a cooperării aupra celorlalte landuri federale din Germania de Est. Astfel că nu vom avea doar din Brandenburg. Autorităţile locale din Alba sunt prietenoase cu mediul de afaceri, iar noi nu am putut decât să recomandăm şi altor întreprinzători şi companii din alte landuri ale Germaniei de Est să vină aici şi să caute parteneri de afaceri”.

România şi Germania sunt de mulţi ani parteneri economici şi comerciali de succes.

Misiunea economică din acest an este dezvoltată împreună cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, precum şi cu sprijinul Camerelor de Comerţ şi Industrie din Transilvania.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru găzduieşte, în perioada 19-22 mai, o misiune economică la care participă companii şi organizaţii din trei landuri din zona de Est a Germaniei: Landul Brandenburg, Landul Turingia şi Landul Saxonia-Anhalt.

Misiunea economică este organizata sub egida reţelei europene Enterprise Europe Network, prin organizaţiile sale din Regiunea Centru (ADR Centru) şi Landul Brandenburg (ZAB).

În cadrul evenimentului Bursa Investitorilor şi Oamenilor de Afaceri germani şi români, ce a avut loc la Hotel Mercur din Alba iulia, au avut ocazia să poarte discuţii reprezentanţi ai unor firme selectate din zona de est a Germaniei, precum şi alţi experţi economici.

Joi, şi la Hotel Golden Tulip din Sibiu organizaţia Germany Trade & Invest, cu sprijinul ADR Centru şi al Reprezentanţei Landului Brandenburg în Regiunea Centru, organizează Bursa Investitorilor şi a Oamenilor de Afaceri.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu organizaţia Germany Trade and Invest, care reprezintă interfaţa principală a Ministerului Federal al Economiei din Germania pentru dezvoltarea contactelor de afaceri dintre firmele germane şi cele de peste hotare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax