Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Bursa locurilor de muncă din Alba Iulia, „săracă” în oferte pentru cei cu studii superioare. Şomerii, dispuşi să accepte orice post

Publicat

Peste 350 de locuri de muncă au fost prezentate la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Alba Iulia, vineri, însă totuşi puţine posturi pentru cei cu studii superioare, după cum a spus o tânără care anul trecut a absolvit Facultatea de Drept. Începând cu ora 9.30, sute de persoane din Alba, care se află în căutarea unui loc de muncă au venit să se întâlnească faţă în faţă cu 25 de angajatori din judeţ. Au fost scoase pe piaţă 50 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare şi 80 pentru muncitori necalificaţi. În total  396 de persoane au fost prezente la bursă pentru a vedea ofertele din Alba, pentru un loc de muncă. Din aceştia doar 38 candidaţi au fost selectaţi de angajatori în vederea încadrării.

„Dintre cei 100 de angajatori contactaţi sunt prezenţi astăzi 25, care oferă 357 de locuri de muncă din care 50 sunt pentru studii superioare. Se caută pentru studii superioare în special ingineri, de exemplu la Star Transmission Cugir. Avem şi 80 de locuri de muncă pentru persoane necalificate”, a declarat şeful AJOFM Alba, Andrea Katona.

Iulian Popa are 50 de ani şi a venit din localitatea Unirea, pentru a-şi găsi un loc de muncă la bursă. Are studii superioare şi a lucrat în trecut ca specialist serviciu – aprovizionare la Metalurgica Aiud. De cinci ani este în căutarea unui loc de muncă şi spune că nu mai aşteaptă să găsească ceva care să coincidă cu studiile lui, „poate să fie şi lăcătuş, indiferent”.

„Angajatorii care sunt din Alba Iulia cer să ai domiciliul stabil în oraş, unde mi-am găsit eu. Caut un loc de muncă în inginerie, confecţii metalice, inspector resurse umane”, a precizat bărbatul.

L-am găsit la standul firmei VCST Automotive şi a spus că a completat CV-uri atât pentru un post de inginer, cât şi de lăcătuş.

Reprezentantul VCST a spus că nu se caută persoane care să aibă studii de specialitate şi că nu este o limită de vârstă pentru joburile de la bursă. Firma caută persoane de vârsta a doua cu experienţă şi tineri care să fi absolvit un liceu tehnic. Cei care s-au oprit la stand să completeze un CV au primit informaţii despre locurile de muncă, ce presupune şi care sunt responsabilităţile. Până la ora 11.00, 20 de candidaţi şi-au lăsat CV-urile pentru angajare.

Paraschiva Popa are 52 de ani şi, chiar dacă nu are o calificare, speră să găsescă un loc de muncă indiferent de domeniu: „Sunt dispusă să accept orice, numai să am un loc de muncă. Doar că nu prea găsesc nicăieri. Am 52 de ani şi am lucrat ca muncitor necalificat la o tâmplărie. După nouă ani jumate am intrat în şomaj, iar în februarie mi s-a terminat. E foarte greu acum, avem o vârstă şi nu ne mai ia nimeni, nu ne bagă nimeni în seamă”.

 

 

 

„Caut în domeniul juridic. Nu am găsit nimic în acest domeniu. Având în vedere că sunt absolvent din 2013, nu ştiu dacă este în avantajul meu să caut în alt domeniu. Pentru cei cu studii superioare sunt foarte puţine oferte. Pentru cei necalificaţi şi pentru cei din alte domenii sunt destul de multe”, a spus Diana, care anul trecut a absolvit Facultatea de Drept.

Ofertele angajatorilor pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi fără studii superioare au fost pentru posturi de: strungar, rectificator, frezor CNC, programator CNC, lăcătuş montator, îngrijitor clădiri, lăcătuş întreţinere, electrician, muncitor necalificat, secretară, bucătar, barman, ospătar, vânzător, lucrător comercial, agent asigurări, consultant asigurări, confecţioner încălţăminte, cusător din piele şi înlocuitori, cusător marochiner, cameristă, ajutor bucătar, organizator, dulgher, finisor, zidar, funcţionar birou calitate, specialist în achiziţii, ceramist.

În schimb, pentru persoanele cu studii superioare au fost disponibile locuri de muncă în profesiile: consultant financiar, coordonator compartiment, inginer planificare, inginer calitate verificarea materialelor, inginer calitate verificări acustice, inginer administrator sisteme informatice, specialist în domeniul calităţii.

Citeşte şi AJOFM Alba: Locuri de muncă disponibile în Alba Iulia, Aiud, Cugir şi Sebeş. Posturi de ajutor bucătar, florar decorator şi inginer mecanic. Vezi oferta şi angajatorii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax