Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi la Alba Iulia. Întâlniri între angajatori şi tinerii care au terminat studiile universitare

Publicat

locuri munca

Vineri, începând cu ora 9.30, în sala de conferințe de pe strada Bucovinei din Alba Iulia, s-a dat startul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenții și șomerii din Alba. Au fost prezenți, până în jurul orei 10.30, aproximativ 150 de persoane, care au avut de ales dintr-o ofertă cu 248 de locuri de muncă. Circa 20 de angajatori au fost prezenți la o întâlnirea față în față cu tinerii din Alba care se află în căutarea unui loc de muncă.

UPDATE: Potrivit informaţiilor oferite de AJOFM Alba, la finalul evenimentului, dintre cei 53 de agenţi economici contactaţi în vederea participării, doar 27 au fost prezenţi. La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi au participat 370 de persoane, din care 325 sunt absolvenţi ale diferitelor forme de învăţământ. Din aceştia, au fost selectaţi în vederea angajării un număr de 168 de candidaţi.

Au fost anunțate 284 de locuri de muncă, dintre care 50 pentru tinerii cu studii superioare. De asemenea, în cadrul Bursei locurilor de muncă trebuiau să își facă apariția 27 de agenți economici, dar până la ora 10.30 aproximativ 20 de angajatori şi-au prezentat activitatea în vederea ocupării unui job.

Tot până la această oră, aproximativ 150 de tineri și șomeri care se află în căutarea unui loc de muncă au venit cu un CV la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba.

Locurile de muncă pentru persoanele cu studii medii au fost următoarele: organizator prestări servicii, vânzător, casier, cusător articole din piele, operator la prelucrarea lemnului, tâmplar, agent asigurări, electrician, stivuitorist, muncitor necalificat, tehnician mentenanţă, maistru mentenanţă, motostivuitorist, lăcătuş montator, broker, marochiner, muncitor necalificat în confecţii, confecţioner îmbrăcăminte, tehnician grafic, lucrător în bucătărie, zidar, dulgher, finisor în construcţii, lucrător comercial.

Pentru persoanele cu studii superioare, au fost disponibile posturi de: inginer industria lemnului, inginer maşini unelte, director tehnic, specialist asigurarea calităţii, manager al sistemelor de management al calităţii, consultant asigurări, mentor, consultant financiar, inspector asigurări, unit manager, consilier credite, specialist în domeniul calităţii, inginer de sistem, inginer mentenanţă, inginer automatist, auditor calitate, economist, consilier juridic, specialist SSM, consultant SAP, inginer calitate verificări acustice.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi face parte din proiectul “Pregătiţi pentru viitor”, o inițiativă a tinerilor voluntari și membri ai Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și Liga Studenților din aceași universitate.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul “Tineret în acţiune” (program care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii 1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată atât din tineri liceeni, studenţi şi absolvenţi ai Universităţii “1 Decembrie 1918 Alba Iulia”, voluntari și membri ai Asociației Alumni UAB.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: „Pregătiţi pentru viitor”: 41,8% dintre absolvenţii de studii superioare din Alba au fost chemaţi la interviu, după ce au participat la Bursa locurilor de muncă | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax