Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Câine salvat de pompieri, după ce a căzut în ravena Groapa Ruginoasă din Parcul Natural Apuseni

Publicat

Un câine care a căzut duminică peste 50 de metri în ravena Groapa Ruginoasă din Parcul Natural Apuseni a fost salvat de pompierii militari din Bihor. 

Potrivit ISU Bihor, duminică, 13 octombrie, în jurul orei 13:40, un turist aflat în drumeție în zona Vârtop, a apelat numărul unic de urgență 112, solicitând intervenția echipajelor specializate pentru salvarea unui câine căzut în Groapa Ruginoasă.

 

La fața locului s-au deplasat imediat, pompierii Stației Ștei, care au constatat că patrupedul căzuse în ravenă, pe o stâncă, la o adâncime de peste 50 de metri, accesul la acesta fiind îngreunat de versanții abrupți și căderile de pietre.

Utilizând echipamentele și accesoriile specifice din dotare, pompierii militari au asigurat unul din membrii echipajului, care a coborât pe peretele abrupt al versantului, aproximativ 55 de metri, pentru a accede la câinele speriat și aflat în pericol de a cădea alte câteva zeci de metri, în gol.

Ajuns la patruped, pompierul l-a asigurat cu hamul de salvare specific și l-a legat de el, pentru a-l putea evacua în siguranță, după care a procedat la escaladarea versantului, reușind în aproximativ o oră, să-l aducă teafăr, la suprafață.

Câinele a fost dus ulterior, de salvatori, în satul de vacanță Vârtop.

sursa foto: ISU Bihor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate