Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Câine tranchilizat de hingheri în fața elevilor unei școli din Alba Iulia. Apelul emoționant al copiilor


Publicat

caine tranchilizat

Un câine a fost tranchilizat de către hingheri, în văzul elevilor de la o școală din Alba Iulia. Scenele în care animalul a fost pus la pământ i-au șocat pe cei mici, care au început să plângă.

Impresionați de cele întâmplate în fața lor, copii au lansat un apel pentru salvarea animalului. Aceștia sunt hotărâți să își doneze cornul și laptele pentru a-i asigura hrana câinelui, dacă cineva îi va oferi un adăpost.

”Ii oferă cineva un loc și lui?? Îl veți primi vaccinat, castrat și deparazitat!!” este apelul elevilor.

Într-o postare pe Facebook, este descris modul în care hingherii din Alba Iulia au pus la pământ un câine, aflat într-o unitate de învățământ din Alba Iulia.

Potrivit persoanei care a postat filmarea și poza cu animalul pus la pământ, hingherii ar fi fost chemați de către o profesoară de la Liceul de Arte din Alba Iulia.

caine tranchilizat

Postarea de pe Facebook:

”Stimate profesor de la Liceul de Arte din Alba Iulia. Sper ca ești împăcat cu ceea ce ai făcut. Vreți sa stiti ce a facut? A chemat hingherii pentru un amarat de câine căruia copiii de acolo ii cumpărau pateu, ii dădeau lapte și corn. A chemat hingherii și l-au împușcat de fata cu toți copiii prezenți, copii care in momentul de fata sunt traumatizați, plâng, sunt isterici și ȘOCAȚI!!!!

Sufletele alea au rămas marcate văzând așa ceva, chiar unul dintre ei a fugit sa ii dea pateu in alta parte ca sa plece sa nu îl prindă hingherii dar cainele cum este cel mai LOIAL PRIETEN AL OMULUI, a urmărit baietelul și plângea in fata portii liceului sa se joace cu el. După care a urmat toată faza, șocantă și ireală.

Pe bune mai oameni?? Unde o sa ajungem???? Cu ce te-a deranjat, respectabilule profesor?? Era un câine extrem de prietenos, îngrijit, probabil ieșit de la vreo curte, care era îndrăgit de toți.

Copiii au spus ca își vor DONA laptele și cornul dacă cineva îl poate scoate din ecarisaj, doamna lor profesoara va ajuta de asemenea cu ce e necesar. Ii oferă cineva un loc și lui?? Îl veți primi vaccinat, castrat și deparazitat!!”

Sursă foto/ video: FacebookȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  ACTUALITATE

  Transport agabaritic în perioada 21-23 septembrie. Ce traseu va urma în județul Alba. Detalii de la CNAIR

  Publicat

  Un transport de mari dimensiuni va tranzita țara de la vama Nădlac la Vama Veche, iar traseul acestuia include și județul Alba. Este programat pentru intervalul 21-23 septembrie.

  Potrivit CNAIR, traseul este următorul:

  NĂDLAC II PTF – A1 – A11 – DN7 – CENTURA ARAD – DN7 – A1 – CENTURA SIBIU – DN1 – CENTURA BRAȘOV – DN1A – CENTURA PLOIEȘTI – DN1B – DN1D – URZICENI – DN2A – SLOBOZIA – DN2A – A4 – DN39 – VAMA VECHE PTF

  Vehiculul transportă o confecție metalică.

  Lățimea maximă a vehiculului este 5,25 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

  Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

  Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Șituatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

  Alt transport agabaritic este în perioada 21-25 septembrie, pe ruta Sibiu – Giurgiu, pe traseul:

  Sibiu – A1 – Veștem – DN1 – Centura Brașov – DN1A – Ploiești – DN1B – DN1 – A3 – DN Centura București – Intersecție A2 – Centura București – DN Centura București – DN 6 – Ghimpați – DN 5 B – Giurgiu – DN5 – Giurgiu PTF

  Vehiculul transportă echipament industrial.

  Lățimea maximă a vehiculului este 2,90 m, viteză de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic.

  sursă: cnadnr.ro

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ADMINISTRATIE

  Achiziție „anti-inundații” în Cetatea Alba Carolina. Cum vrea Primăria să rezolve problema canalizării care refulează în șanțuri

  Publicat

  Primăria Alba Iulia vrea să rezolve problema inundațiilor apărute în șanțurile Cetății Alba Carolina după ploile torențiale. Administrația locală cumpără un tocător pentru stația de pompare, stație care se înfundă cu șervețele umede și cârpe în perioadele cu ploi abundente, iar ca urmare rețeaua de canalizare refulează în zonele joase din șanțuri, în special pe Latura de Vest. 

  Primăria Alba Iulia a lansat luni, 21 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui grătar tocător pentru Stația SPAU Nord de pompare a apelor uzate menajere și a apelor pluviale din zona Cetății Alba Carolina. Valoarea totală estimată este de 184.800 de lei, fără TVA.

  Potrivit caietului de sarcini, Apa CTTA Alba SA, în calitate de operator al rețelei de canalizare din municipiul Alba Iulia, a sesizat faptul că, în mod frecvent și îndeosebi în perioadele cu ploi abundente, grătarele amplasate în fața celor două stații de pompare SPAU Nord și SPAU Sud din zona Cetății Alba Carolina se înfundă cu șervețele umede și cârpe, iar apa din rețeaua de canalizare inundă zonele joase din șanțurile cetății, indicând ca soluție montarea unor grătare tocătoare care să fie amplasate în fața celor două stații de pompare.

  Ca urmare a inspecției efectuate la locațiile menționate de către reprezentanții Primăriei împreună cu reprezentanții Apa CTTA Alba SA, s-au făcut constatări cu privire la posibilitățile tehnice de montaj și exploatare a unui grătar tocător în stația de pompare SPAU Nord.

  Caracteristici tehnice grătar tocător

  Tip: grătar tocător pentru stație de pompare ape menajere

  Utilizare: Pentru substanțe brute și pentru solide în suspensie lichidă

  Diametru nominal rețea canalizare: DN=400 mm

  Debit minim: Qmin=600 mc/h

  Motor: motor cu reductor, 4…6 kw

  Montaj: pe perete

  Mediu de lucru: umed, inclusiv în submersie

  Alte specificații: demontare facilă pentru intervenții și întreținere, rezistență crescută la funcționare uscată, etanșare, protecție anticorozivă

  Alte echipamente: Grătarul tocător va fi livrat cu toate echipamentele și modulele necesare montajului, punerii în funcțiune și exploatării (kit de montaj pe perete, kit acord electric, modul de comandă, soft, etc.)

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  VREMEA până în 4 octombrie în Transilvania și la munte. Când revin ploile și scad temperaturile. Prognoza meteo pe 2 săptămâni

  Publicat

  Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni în regiuni din țară. În Transilvania, va ploua, pe arii extinse, după 25 septembrie.

  În Transilvania, până în 25 septembrie, media regională a valorilor maxime va fi de 24-26 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Ulterior se va răci, chiar accentuat în perioada 28 – 30 septembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 17-18 grade.

  Pentru primele zile ale lunii octombrie sunt estimate maxime ușor mai ridicate, în medie de 20-21 de grade.

  Nopțile vor fi răcoroase la începutul intervalului, cu o medie regională a temperaturilor minime de 7-8 grade, dar cu valori mult mai scăzute în depresiuni, însă până spre finalul săptămânii se va ajunge la o medie de 12-14 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului sunt prognozate medii ale temperaturilor minime de 6-8 grade.

  În intervalul 25 – 28 septembrie vor fi ploi pe arii extinse, iar probabilitatea pentru cantități de apă mai însemnate va fi ridicată.

  La munte, în perioada 21-26 septembrie valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul zonei între 16 și 18 grade și minime tot mai ridicate, ce se vor apropia de 10 grade.

  Vremea se va răci după acest interval, iar pentru finalul lunii sunt prognozate maxime, în medie de 10 grade și minime de 2-4 grade.

  În primele zile ale lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creștere a valorilor maxime spre 14 grade și minime în medie de 4-6 grade.

  După 23 septembrie se vor semnala ploi, pe arii mai extinse în perioada 26 – 29 septembrie când și cantitățile de apă vor fi local însemnate cantitativ.

  sursă: meteoromania.ro

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EDUCAȚIE

  ZILE LIBERE plătite, pentru părinți, când cursurile sunt suspendate sau limitate în școli. Proiect adoptat de Senat

  Publicat

  Plenul Senatului a adoptat, luni, un proiect iniţiat de Guvern care prevede acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa fizică în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie antepreşcolară ca urmare a răspândirii coronavirusului.

  Proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 147/2020 îi vizează şi pe părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului cu handicap grav neşcolarizat ori care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere persoana adultă încadrată în grad de handicap sau în grad de handicap grav cu asistent personal, în condiţiile limitării sau suspendării serviciilor de zi de care acestea beneficiază.

  Indemnizaţia pentru fiecare zi liberă acordată este venit asimilat salariilor şi este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi se plăteşte din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri şi cheltuieli al angajatorului şi este supusă impozitării şi plăţii contribuţiilor de asigurări, în condiţiile prevăzute de lege, se explică în expunerea de motive a proiectului de act normativ.

  Proiectul stipulează acordarea de zile libere pentru părinţii care au copii în vârstă de până la 12 ani sau 26 de ani în cazul copilului sau adultului cu handicap, înscrişi la unităţi de învăţământ, inclusiv antepreşcolar.

  „Acordarea zilelor libere plătite se aplică tuturor angajaţilor din sectorul public şi privat, în condiţii de limitare sau suspendare a cursurilor în unitatea de învăţământ sau a activităţii serviciilor de zi destinate persoanelor cu handicap, pe toată perioadă stării de alertă şi după încetarea acesteia, dar nu mai târziu de finalizarea cursurilor anului şcolar 2020-2021”, prevede proiectul.

  Dreptul la zile libere se acordă şi părinţilor care au copii cu handicap neşcolarizaţi sau au în întreţinere adulţi cu handicap, numai dacă aceştia beneficiază de servicii de zi a căror activitate este limitată sau suspendată ca urmare a efectelor răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, conform expunerii de motive.

  Zilele libere se acordă la cererea părintelui care îndeplineşte cumulativ condiţiile menţionate, solicitare care va fi depusă la angajator. Cererea este însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte, de copia certificatului de naştere al copilului sau de cea a documentului care atestă calitatea prevăzută de lege, precum şi de copia certificatului de încadrare în grad de tip de handicap, în cazul copilului sau adultului cu handicap.

  Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect de act normativ.

  sursă: Agerpres

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate