Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cămin studențesc de 20 de milioane de lei, construit la Alba Iulia pe un fost teren al Armatei. Va avea 246 de locuri

Publicat

camin studentesc

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) intenționează să-și suplimenteze locurile de cazare prin construcția unui nou cămin studențesc. Acesta ar urma să aibă 123 de camere dotate cu toate cele necesare pentru ca viața de student să fie și mai plăcută. Investiția se ridică la aproape 20.000.000 de lei, fără TVA, iar contractul pentru lucrări a fost scos de curând la licitație. 

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia dispune în prezent de trei cămine studențești proprii, cu o capacitate totală de cazare de 534 locuri, precum și un cămin studențesc închiriat (căminul nr. 4), care are o capacitate de 296 locuri, numărul total al locurilor de cazare fiind de 830. Numărul reprezintă mai puțin de jumătate din solicitările pe care universitatea le are anual, iar spațiile de cazare existente nu permit suplimentarea de paturi.

De exemplu, pentru anul universitar în curs, circa 1.500 studenți ai universității au solicitat cazare în căminele studențești.

Pe lângă studenții UAB, au solicitat cazare 120 studenți străini pe burse Erasmus, 150 studenți bursieri ai statului român, din Republica Moldova și 70 studenți din alte ţări.

„Creșterea locurilor de cazare considerăm că ar avea ca efect și atragerea de studenți în cadrul universității, care vor beneficia astfel, pe lângă alte facilități, și de locuri de cazare suficiente. Singura măsură concretă de creștere a capacității de cazare este construirea unui nou cămin studențesc.

Prin nerealizarea obiectivului, vor rămâne aceleași capacități de cazare din prezent, fiind în imposibilitatea de a asigura cazare pentru toți studenții care solicită acest lucru”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit reprezentanților UAB, terenul pe care are urma să fie amplasat noul cămin este pus la dispoziție de către Primăria Alba Iulia, în suprafață de 4.137 mp, și se află în zona cartierului Orhideea, o parte din terenul Unității Militare. 

unitatea militara

Clădirea va avea o suprafață desfășurată de 6.250 mp, regim de înălțime Ds+P+3E și o formă neregulată,  de „U”, motiv pentru care se vor realiza 3 corpuri independente.

Căminul va avea 123 de camere în care vor fi cazați 246 de stundenți, dotat cu săli de lectură, oficiu, sală multifuncțională, sală de mese, zona de birouri, spălătorie și uscătorie etc. 

Camerele vor avea o suprafață de 26 mp, cu grup sanitar, vor fi dotate cu două paturi, noptiere,  frigider de cameră, dulap de haine, masă timp birou, cuier, televizor, dulap pentru pantofi, două scaune. 

Durata de realizare a investiției este 14 luni, din care două luni proiectarea și 12 luni execuția lucrărilor.

Valoarea estimată a contractului pentru proiectarea, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări aferent obiectivului de investiţii „Construire Cămin Studenţesc – Universitatea ‘1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, strada Pinului nr. 45, municipiul Alba Iulia, judeţul Alba” este de 19.987.162,00 lei, fără TVA.

Cheltuieli pentru proiectare și asistența tehnică: 498.829,00 lei. 

Cheltuieli pentru investiția de bază: 19.185.843,00 lei 

Organizare de șantier: 302.490,00 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax