Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Căminele culturale din Mănărade și Petrisat, inaugurate de Paști. Investițiile de aproape 2 milioane de lei au fost finalizate

Publicat

Căminele culturale din localitățile Mănărade și Petrisat vor fi inaugurate luni, respectiv marți, în a doua şi a treia zi de Paști. Investițiile se ridică la aproape 2 milioane de lei și fac parte din proiectul refacerii infrastructurii culturale a municipiului Blaj.

Luni, în a doua zi de Paști, de la ora 18.00, va avea loc inaugurarea noului cămin cultural din localitatea Mănărade, aparținătoare municipiului Blaj. Obiectivul face parte din strategia mult mai amplă a administrației publice locale privind refacerea infrastucturii culturale a municipiului de pe Târnave. Investiția centrului cultural de la Mănărade a fost demarată la începutul anului 2012 și a costat aproximativ 1.000.000 lei, din care 900.000 reprezintă construcția propriu-zisă, iar restul, dotările.

Centrul cultural comunitar din Petrisat va fi inaugurat marți, 22 aprilie, în a treia zi de Paști, tot la ora 18.00. Investiția de aici se ridică la suma de 800.000 lei, 670.000 de lei reprezentând costul construcției.

Cel de-al treilea centru cultural comunitar, construit în localitatea Tiur, a fost dat în folosință în urmă cu doi ani.

„Am spus încă de la venirea în Primărie că locuitorii din Tiur, Mănărade sau Petrisat nu trebuie să fie priviți drept cetățeni de rangul doi. Tocmai de aceea mă bucur că putem să oferim acum locuitorilor din Tiur, Mănărade și Petrisat obiective moderne pentru cele mai importante evenimente de la nivelul comunităților locale. Aici vorbim de evenimente școlare, culturale, ale Bisericii și de ce nu, chiar ale familiei”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Cele trei obiective amintite se alătură astfel celorlalte investiții realizate în ultimii ani în infrastructura culturală a municipiului Blaj, precum modernizarea Centrului Cultural „Iacob Mureșianu”, modernizarea Bibliotecii Municipale „Școala Ardeleană” și modernizarea Muzeului de Istorie „Augustin Bunea”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate