Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Căminul cultural din satul Tiur a fost inaugurat în a doua zi de Paşti, cu un concert Reta Rus şi Sava Negrean-Brudaşcu

Publicat

Căminul cultural din Tiur a fost inaugurat luni, 16 aprilie 2012, în prezenţa unei mulţimi de localnici, a unui sobor de preoţi şi a autorităţilor locale şi judeţene. Cu această ocazie, a fost organizat un spectacol de muzică populară, cu Reta Rus şi Sava Negrean-Brudaşcu.

Căminul cultural din satul Tiur a fost construit în ultimii ani, cu finanţare din bugetul local şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba. Construcţia a început în toamna anului 2009, iar valoarea totală a investiţiei a fost de 1,5 milioane lei. Din această sumă, 1,1 milioane lei a fost costul construcţiei, iar restul de 400.000 lei au fost alocaţi dotărilor: bucătărie la cele mai noi standarde, mese, scaune, scenă şi sonorizare. Capacitatea sălii este de 400 de persoane. Aici vor avea loc spectacole şi mese festive pentru locuitorii satului Tiur, care aparţine de oraşul Blaj.

Primul spectacol de muzică din noul cămin cultural s-a desfăşurat chiar la inaugurare, cu un concert al grupului „Obârşia”, împreună cu solista Reta Rus, iar invitata de onoare a fost Sava Negrean-Brudaşcu.

Inaugurarea Căminului Cultural Tiur a început cu o slujbă de sfinţire, cuvântul primarului oraşului Blaj, Gheorghe Rotar şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Foto: Vali CIONTEA

[nggallery id=169]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax