Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Camion cu 11 tone de mobilă second-hand care trebuia să ajungă în Alba, oprit la granița cu Ungaria. Erau deșeuri

Publicat

Un camion cu 11 tone de deșeuri, care trebuiau să ajungă în Alba, a fost oprit la granița cu Ungaria. Teoretic, în camionul era încărcat cu mobilă second hand, dar inspectorii OPC au constatat că sunt deșeuri. 

Camionul a fost oprit luni, 5 februarie, iar informația a fost comunicată de reprezentanții poliției, marți, 6 februarie.

Potrivit oamenilor legii, polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în țară a TIR încărcat cu 11 tone de deșeuri provenite din Germania.

11 tone de deșeuri, refuzate la intrarea în țară

Luni, 05 februarie a.c., în jurul orei 14.00, la Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrarea în România un cetățean român, în vârstă de 54 de ani.

Bărbatul conducea un TIR înmatriculat în România, cu care transporta deșeuri (mobilă și saltele second-hand) provenite din Germania. Marfa urma să ajungă la o firmă din județul Alba.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 11.000 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (șoferul nu a putut prezenta certificatul de curățare, dezinfecție și dezinsecție pentru marfa transportată).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate în Ungaria.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vaile

    marți, 06.02.2024 at 20:05

    lasa ca le aduce cu dube mai mici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax