Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Campania de voluntariat „Cozonacul de Crăciun” organizată de Liceul Teoretic Teiuș, finalizată cu succes

Publicat

În perioada 18 – 22 decembrie elevii Liceului Teoretic Teiuș, Alba, pe lângă participarea la procesul educațional au derulat activități extracurriculare diverse în cadrul campaniei de voluntariat „Cozonacul de Crăciun”.  În acest context, elevii Liceului Teoretic Teiuş şi comunitatea locală, s-au mobilizat, ca prin efortul lor să contribuie la realizarea unor mici cadouri, ce au fost dăruite, în semn de solidaritate, în preajma sărbătorilor de iarnă, copiilor aflați în situația de risc social.

Proiectul a comportat 4 etape: identificarea grupului țintă, strângerea de fonduri sau resurse materiale, realizarea și distribuirea cadourilor.

În prima etapă s-au identificat 108 preșcolari și elevi aflați în situații dificile și cu o stare financiară precară, constituindu-se astfel grupul țintă, beneficiarii direcți ai campaniei.

A doua etapă s-a concretizat prin organizarea, conform tradiţiei, a unui târg de Crăciun unde au fost comercializate obiectele decorative confecţionate de copiii de la grădiniţă, de elevii claselor I – IV, felicitările şi jucăriile donate de elevii claselor V–VIII, obiectele de îmbrăcăminte donate de elevii claselor IX – XII, obiecte decorative realizate de elevii claselor a X-a şi felicitări realizare de elevii claselor a IX-a. Au fost comercializate, de asemenea şi picturi realizate de elevii Cercului de pictură al Liceul Teoretic Teiuş, coordonaţi de dl prof. Călin Cotoară, cu sprijinul Clubului Rotary Teiuş, elevii demonstrându-și abilitățile și competențele de antreprenoriat.

Etapa de realizare și distribuire a cadourilor de către voluntarii campaniei „Cozonacul de Crăciun” le-a oferit oportuniatea de a experimenta că bucuria de a dărui poate fi mai puternică şi mai profundă decât bucuria de a primi. Astfel, în data de 20 decembrie, voluntarii au dăruit pachetele celor 21 de elevi beneficiari din clasele ciclului primar de la Liceul Teoretic Teiuş, celor 36 de elevi beneficiari de la Centrul Cultural Educaţional Multifuncţional PRO Romanes Teiuş precum și celor 17 copii beneficiari de la Asociaţia „Sfântul Apostol Petru” din Teiuş, iar în data de 21 decembrie, ultima zi a campaniei, cei 35 de beneficiari din Căpud, şcolari şi preşcolari, i-au întâmpinat pe Moş Crăciun, pe Crăciuniţa lui şi pe membrii Consiliului Elevilor – voluntari ai campaniei, cu cântece şi poezii.

Scopul proiectului este redescoperirea solidarităţii umane şi a tradiţiilor româneşti specifice Naşterii  Domnului precum și sprijinirea persoanelor care se confruntă cu o situaţie materială precar, sensibilizarea opiniei publice şi stimularea acesteia asupra problemelor cu care se comunitatea locală și educarea copiilor în spiritul democrației și voluntariatului.

În cadrul campaniei „Cozonacul de Crăciun” liceenii au reușit să înțeleagă că a fi voluntar înseamnă să ai puterea de a schimba lumea, să ai șansa de a te descoperi sau a te redescoperi, precum și să trăiești un sentiment inegalabil de împlinire sufletească. Campania a reunit voluntariatul, înțeles ca expresie a democrației, cu oportunitatea de implicare activă în viața comunității prin: atitudine, dorința de a fi mai bun și responsabilizare socială. Cred că follow up-ul acestei acțiuni va deschide noi orizonturi în modul de raportare al elevilor față de societatea și comunitatea în care trăim”,  ne-a declarat directorul unității de învățământ prof. Marius Cosmin Pintea.

Organizatorul, Liceul Teoretic Teiuș, Alba – Consiliul Elevilor Teiuș s-a bucurat de sprijinul acordat de partenerii proiectului: Primăria Teiuș, Poliția Teiuș, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Casa Corpului Didactic Alba, Clubul Rotary Teiuș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax