Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Campania „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” a debutat joi. Vezi ce sfaturi oferă polițiștii

Publicat

politie

Campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” a debutat, joi, printr-o activitate de informare destinată cetăţenilor din municipiul Alba Iulia. Acesta este derulată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba și se va desfășura în perioada mai-iulie.

Campania „Nu-ți scăpa casa din ochi!” este iniţiată de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări.

Activităţile circumscrise acestei iniţiative vor viza transmiterea de recomandări cu caracter preventiv şi promovarea campaniei prin intermediul mass-media, distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi întâlniri cu grupuri ţintă.

Pe parcursul derulării campaniei, poliţiştii vor distribui materiale informativ-preventive cu recomandări destinate protecţiei locuinţelor, astfel: afişe care se vor expune la sediile unităţile de poliţie, avizierele asociaţiilor de proprietari, la intrările în supermarket-uri şi în alte locuri publice, broşuri ce se vor distribui în cadrul întâlnirilor cu grupul ţintă, scrisori pentru cetăţeni ce se vor distribui la blocurile din mediul urban şi case din mediul rural, unde au fost sesizate fapte de acest gen.

Totodată, pentru diseminarea mesajelor destinate prevenirii spargerilor de locuinţe se vor organiza întâlniri cu asociaţii de proprietari, asociaţii profesionale, angajaţi ai unor instituţii sau societăţi comerciale, etc.

Joi poliţiştii de la structura de prevenire şi cei de la proximitate au fost prezenţi în locuri publice din municipiul Alba Iulia (gară, autogări, pieţe, scări de bloc) unde au oferit cetăţenilor, sfaturi pentru prevenirea furturilor din locuinţă şi măsuri de protecţie a acestora, distribuind şi materiale informativ-preventive.

Sfaturile pe care le transmit polițiștii sunt următoarele: nu oferiţi persoanelor necunoscute informaţii despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că reprezintă unele instituţii, dar nu pot face această dovadă, când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele, inclusiv uşa de la balcon, nu postaţi, dumneavoastră sau un alt membru al familiei, pe site-urile de socializare adresa sau imagini din care să reiasă că aveţi în casă obiecte de valoare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax