Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” continuă. Elevii din Alba au învățat despre prevenirea delincvenței juvenile

Publicat

Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a continuat în zilele de 2 şi 3 octombrie cu activităţi dedicate prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Și de această dată, polițiștii au participat la întâlniri cu elevii.

În cursul celor două zile, poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba au participat la întâlniri interactive cu elevi din de la trei licee şi patru şcoli gimnaziale din municipiul Alba Iulia pentru pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a acestora. Principalele teme abordate au fost: „Cauzele şi consecinţele delincvenţei juvenile”, „Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ”, „Prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, în rândul adolescenţilor” şi „Prevenirea traficului de minori”.

În cadrul acestor activităţi, elevii au avut ocazia să vizioneze un film de scurt metraj privind consumul de substanţe cu proprietăţi psihoactive şi repercursiunile acestuia asupra sănătăţii fizice şi mentale.

Vizionarea filmului a fost urmată de dezbateri pe tema consumului şi traficului de droguri. De asemenea, elevii au aflat vârsta de la care răspund penal şi contravenţional şi măsurile de sancţionare ce li se pot aplica minorilor în cazul în care aceştia comit fapte antisociale.

Nici copiii din centrele de protecţie rezidenţiale din municipiul Alba Iulia nu au fost uitaţi. Poliţiştii de prevenire, de ordine publică şi investigaţii criminale au fost prezenţi în aceste centre unde principalul subiect discutat a fost prevenirea victimizării şi implicării acestor copii în fapte antisociale.

Elevii au manifestat un real interes faţă de temele dezbătute, intervenind cu întrebări, propuneri, soluţii.

Totodată, acestora le-au fost distribuite materiale informativ-preventive şi le-au fost adresate recomandări pentru a nu deveni autori sau victime ale infracţiunilor.

Activităţile cuprinse în programul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii au fost desfăşurate şi de poliţişti din toate municipiile şi oraşele judeţului precum şi de poliţiştii din mediul rural, care au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţ, aceste acţiuni urmând a fi desfăşurate şi mâine, 4 octombrie, zi dedicată siguranţei rutiere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax