Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Campania „‘Spune NU RCA-ului abuziv pentru tineri!”. TNL Alba strânge semnături în căminele studenţeşti şi pe stradă

Publicat

campanie alba TNL rca Tinerii liberali din Alba au desfăşurat vineri o acţiune de strângere de semnături în căminele studenţeşti, în cadrul campaniei ”Spune NU RCA-ului abuziv pentru tineri!”, iar duminică vor continua aceste demersuri pe stradă, în Alba Iulia.

La începutul lunii februarie, tinerii liberali din Alba au demarat o acțiune destinată protejării intereselor tinerilor, campania de strângere de semnături prin care se solicită autorităților statului să se revizuiască modalitatea de calcul a polițelor RCA pentru tineri. Astfel, sub sloganul “RCA-ul pentru tinerii sub 30 de ani a devenit un lux în România, iar acest lucru trebuie oprit!” tinerii liberali din Alba au lansat o petiție online și au început acțiuni prin care îi cheamă să le fie alături în demers pe toți cei care se consideră neîndreptățiți de  calcul a polițelor RCA pentru tineri.

Campania tinerilor liberali din Alba este susţinută şi de către Alexandru Pereş (senator PNL de Alba) şi de către Dan Simedru (deputat PNL de Alba).

O nouă acțiune în cadrul acestui proiect s-a desfășurat vineri, 13 februarie, când membri ai TNL Alba Iulia și CSL Alba au realizat o campanie de strângere de semnături în căminele studențești din Alba Iulia. Demersul va continua și duminică, 15 februarie, cu o acțiune stradală de strângere de semnături.

TNL Alba consideră că modul în care s-a propus calculul polițelor RCA pentru tineri este unul discriminator, mai ales că asigurările RCA din România sunt mult mai scumpe comparativ cu cele din Germania sau Marea Britanie raportate la salariul minim pe economie. Tinerii plătesc poliţa RCA de aproape 5 ori mai mult decât persoanele mature în România, faţă de nemţi de trei ori mai mult, iar faţă de britanici aproape de două ori mai mult. Iată de ce autoritățile statului, incusiv Autoritatea de Supraveghere Financiară, trebuie să elaboreze o legislaţie clară de aplicare a normelor asigurărilor auto, astfel încât tinerii să beneficieze de un tratament corect și egal în raport cu celelalte categorii de populație în stabilirea valorii polițelor de asigurare obligatorie auto, având ca și criteriu de bază istoricul de daune auto și nu vârsta, transmit reprezntanţii TNL Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. SEAT AVARIAT

    luni, 16.02.2015 at 09:07

    Cititi articolul din link-ul de mai jos si o sa va dati seaama de ce avem astfel de tarife la politele RCA.

    https://alba24.ro/foto-accident-in-centrul-orasului-alba-iulia-un-seat-leon-a-facut-praf-o-toneta-dintr-o-statie-de-autobuz-in-zona-magazinului-unirea-390072.html

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax