Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Campanie „Free Hugs” la pasajul din Cetate. Voluntarii Asociaţiei SM Speromax Alba au împărțit îmbrățișări gratis

Publicat

Vineri, voluntarii Asociaţiei SM Speromax Alba au inițiat o acţiune pe Pasajul din Cetate, la intrarea pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, prin care au dorit să fie alături de pacienţii cu scleroză multiplă. Voluntarii au invitat albaiulienii să-şi deschidă sufletul şi să împartă îmbrăţişări, gratis, celor care au nevoie de sprijin.

“Se spune că pentru a îi fi mai bine un om are nevoie de cel puțin șapte îmbrățișări pe zi, îmbrățișări spontane și mângâietoare, îmbrățișări lungi și reconfortante, îmbrățișări pline de iubire pentru a ne simți cu adevărat fericiți și a învăța să dăruim. Jacques Prevert, poet francez, vorbind despre iubire spunea: <Milioane și milioane de ani și tot nu mi-ar putea da jumătate din timpul suficient pentru a descrie acea mica clipă de eternitate când îți pui brațele în jurul meu și eu îmi pun brațele în jurul tău>. Acest mic gest banal poate face minuni, poate fi un medicament universal. Îmbrățișarea totală este infinită, ea nu se poate cronometra. Prin intermediul ei poți pătrunde într-o altă lume, a senzațiilor și a sentimentelor, o lume în care timpul nu există. Vă propunem să ne deschidem sufletul, cât mai mult și cât mai total, ca-ntr-o îmbrățișare infinită ce transcede timpul”, transmit organizatorii.

Mulți dintre pacienții cu scleroză multiplă suferă de deficiențe locomotorii și unii dintre ei sunt țintuiți la pat, fiind privați de acele îmbrățișări zilnice de care ar avea nevoie. Voluntarii asociaţiei SM Speromax Alba au vrut să primească îmbrățișările și să dăruiască, la rândul lor, îmbrățișări comunității albaiuliene, pentru a le transmite celor care suferă de această boală că nu sunt singuri, că există o comunitate care îi susține și care le dorește numai binele. Îmbrățișarea poate fi un instrument vindecător.

Din păcate, albaiulienii s-au dovedit a fi suficient de reticenți la această campanie, nu toți cei  care au trecut prin zona acestui eveniment au „îmbrățișat” ideea voluntarilor de la Asociația SM Speromax Alba.

FOTO: Cosmin Nistor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax