Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Campanie pentru prevenirea furturilor din locuințe, derulată de IPJ Alba. Recomandări pentru cetățeni

Publicat

DSC_0947 Pe perioada verii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba derulează Campania de prevenire a furturilor din locuinţe intitulată „Protejează-ți locuința! Ai grijă de bunurile tale!”.

În perioada 26 iunie – 1 septembrie, IPJ Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul poliţiştilor din structurile de investigaţii criminale şi ordine publică din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi a secţiilor de poliţie rurală, desfășoară activităţi informativ – preventive, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, în cadrul campaniei „Protejează-ți locuința!Ai grijă de bunurile tale!”

Scopul campaniei este informarea şi sensibilizarea populaţiei cu privire la riscul de a deveni victime ale infracţiunilor de furt din locuinţă, în cazul neadoptării unui comportament preventiv.

Activităţile vizează informarea cetăţenilor cu privire la modalităţi de protejare a locuinţei atât în perioadele în care aceştia lipsesc de acasă, cât şi atunci când sunt la domiciliu, dar şi adresarea de recomandări pentru adoptarea unui comportament antivictimal.

Materialele campaniei vor fi distribuite, de poliţişti, în locuri publice, zone turistice, cu aflux mare de cetăţeni, în gări, autogări şi parcări dar şi la asociaţiile de proprietari.

Pentru promovarea mesajului, sunt folosite 22.500 de flyere, realizate de Consiliul Judeţean Alba, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, care cuprind informaţii utile atât pentru prevenirea furturilor din locuinţe cât şi pentru prevenirea incendiilor.

Primele acţiuni desfăşurate în cadrul acestei campanii, au avut loc în municipiile Alba Iulia şi Blaj, iar poliţiştii de la structura de prevenire şi cei de la proximitate au discutat cu cetăţenii şi au stat la dispoziţia acestora cu sfaturi şi recomandări menite a le spori siguranţa.

Pentru a evita furturile din locuinţe, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vă recomandă :

  • Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la intrarea în locuinţă!

  • Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!

  • Înlocuiţi rapid orice încuietoare devenită nefuncţională sau a cărei cheie aţi pierdut-o!

  • Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele!

  • Nu daţi informaţii despre sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le deţineţi!

  • Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii!

  • Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute chiar dacă acestea spun că au fost trimise de dumneavoastră sau de rude!

  • În cazul în care lipsiţi de la domiciliu, mai multe zile, rugaţi vecinii sau prietenii apropiaţi să vă monitorizeze locuinţa şi să vă ridice corespondenţa;

  • Fiţi foarte atenţi cu postările din spaţiul virtual (fotografii, date personale, informaţii despre programul zilnic, deplasări) – acestea pot fi folosite de „binevoitori” care vor să vă „cunoască”.

  • Dacă observaţi persoane suspecte sau sunteţi victimă a unei infracţiuni de furt din locuinţă, sesizaţi Poliţia!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rika Fara Frika de Lege si Politica

    vineri, 30.06.2017 at 14:53

    Care vrea campanii anti furt sa stie ca daca este loc de munca platit bine si sefi ce nu isi bat joc de angajati atuncea nu o sa fie hotii , dar sa stiti ca hotii fura tot de la hotii care lau votat pe hava primar

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax