Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Când vor fi reparate tronsoanele din Alba ale drumurilor naționale, zona Apuseni. Detalii despre lucrări

Publicat

Remedierea degradărilor pe drumurile naționale din Apuseni se va face până în martie. Prefectul de Alba, Nicolae Albu și directorul Secției Drumuri Naționale Alba, Liviu Hondola, au avut o întâlnire de urgență, pentru luarea unor măsuri.

Starea necorespunzătoare a sectoarelor de drum național din Apuseni de pe raza județului Alba a fost semnalată de cetățeni.

Instituția Prefectului Alba a comunicat că au fost analizate în mod special sectoarele de drumuri naționale DN74, DN74 A și DN75 între Alba Iulia și Arieșeni limita cu județul Bihor.

Situația drumurilor naționale în Apuseni

Sursa citată a transmis precizări referitoare la starea drumurilor, contractele încheiate și lucrările efectuate.

  • ultimele lucrări de reparații curente cu mixtură asfaltică tip BA 16 au fost realizate de firma executantă, în baza contractului de prestări servicii în perioada iunie-iulie 2023.
  • în perioada 2018-2021 au fost executate lucrări de întreținere periodică constând în așternerea de covoare asfaltice pe unele sectoare de drumuri.
  • în perioada de garanție a lucrărilor de covoare asfaltice au fost efectuate inspecții periodice de către angajații SDN Alba. Constructorii au fost notificați să remedieze degradările apărute.
  • ultimele lucrări de remediere a degradărilor sub formă de gropi la lucrările de covoare asfaltice au fost executate în vara anului 2022
    • pe DN74, km – 38-48 și pe DN75 km 65-80 și în primăvara anului 2023 pe DN 74, km 58-71-400.

Termenul pentru efectuarea reparațiilor

”În urma informațiilor furnizate de către directorul SDN Alba, dl Liviu Hondola, precizez faptul că

  • în momentul de față pentru toate lucrările de covoare asfaltice executate pe DN74A, DN74 și DN745, în perioada 2018-2020, au fost încheiate procese verbale între beneficiar și executant
  • pentru remedierea în termen de 90 zile a degradărilor apărute în perioada de garanție, respectiv până la data de 11.03.2024”, declară prefectul Nicolae Albu.

Pentru remedierea provizorie a degradărilor sub formă de gropi în sezonul rece 2023-2024, SDN ALBA a utilizat o cantitate de 26 tone mixtură stocabilă. Firma executantă efectuează reparații constând în stropiri succesive pe DN 75, km 65-85, potrivit Instituției Prefectului Alba.

Pentru circulația în bune condiții pe drumul național între Alba Iulia și Arieșeni (limită județul Bihor)

  • SDN Alba urmează să execute, cu firme terțe, lucrări de reparații cu mixtură tip BA 16 și refacerea zonelor locale afectate de tasări locale pe sectoarele care nu sunt în perioada de garanție de bună execuție.

Potrivit sursei citate, vineri se efectuau reparații covor asfaltic pe DN 75 Mihăilești, km 74 – 75.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax