Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cântece populare cu laureaţii Festivalului „Cântec Străbun” ai ediţiei 2013. Recitaluri, dansuri populare şi moment artistic cu instrumente muzicale

Publicat

Seara de miercuri, din cadrul evenimentului Zilele Centrului de Cultură „Augustin Bena” şi marcarea a 45 de ani de la înfiinţarea Şcolii de Arte şi Meşteşuguri a fost dedicată cântecului popular. Pe scena amplasată între Muzeul Naţional al Unirii şi Sala Unirii, laureaţi ai Festivalului de Folclor „Cântesc Străbun” ediţia 2013 au adus tradiţia şi obiceiurile prin cântecul popular. În recital au mai urcat pe scenă Ansamblul Folcloric de la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, Maria Șalaru din Bacău şi Leontina Fărcaș alături de „Mugurii de Tezaur”. A mai fost prezent şi un maestru al instrumentelor tradiţionale, Ștefan Popescu din Tîrgu Jiu. Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba sub bagehta dirijorului Alexandru Pal.

Miercuri au fost premiaţi şi colaboratorii, profesorii in cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri. Astfel la Sala Unirii din Alab Iulia au fost acordate diplome aniversare şi trofee.

Seara nu a fost lipsită nici de dansuri populare oferite de elevii claselor externe din Sohodol, Fărău și Căpâlna.

Laureaţii ediţiei de anul trecut ai Festivalului de Folclor „Cântec Străbun” au ajuns din nou în faţa albaiulienilor. Dacă anul trecut s-au luptat pentru marele premiu, miercuri seara arătat că muzica şi cântecul popular este mândria lor. Au susţinut recitalui şi Ansamblul Folcloric de la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, Maria Șalaru din Bacău, Ștefan Popescu din Tîrgu Jiu cu instrumente tradiționale și Leontona Fărcaș alături de „Mugurii de Tezaur”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax