Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Capela Colegiului Militar din Alba Iulia va îmbrăca o haină nouă. Lucrări de reabilitare, reparații și restaurare pictură

Publicat

Afectată de amprenta timpului, capela militară cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil” din cadrul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia avea nevoie de restaurare și reînnoire pentru a-i conferi din nou unicitate, splendoare și însuflețire, în așteptarea sfințirii, la jumătatea lunii februarie.

În această perioadă, la capela colegiului au loc lucrări de reabilitare, reparații și restaurare pictură.

Potrivit reprezentanților colegiului militar albaiulian, lucrările presupun restaurarea și conservarea picturii locașului de închinare, recondiționarea iconostasului, înocuirea icoanelor litografii cu icoane pictate, construirea Sfintei Mese din marmură și înveșmântarea geamurilor capelei, cu icoane vitralii. De asemenea, vor fi achiziționate un proscomidiar nou, un candelabru și obiecte de cult, va fi refăcută pardoseala și înlocuită ușa de la intrare.

Lucrările sunt realizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, prin coordonarea comandantului colegiului militar, colonel Marcel Domșa, strădania preotului militar Constantin Bratu și cu susținerea financiară din donațiile personalului colegiului și a părinților elevilor miltiari. Restaurarea și conservarea picturii murale a fost executată de către pictor profesor Gabriel Ștefan Solomon, cel care a pictat capela și în anul 2001, atunci când aceasta a intrat în patrimoniul spiritual și cultural al colegiului militar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax