Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO: Caravana autovehiculelor istorice, la Câmpeni. Peste 30 de mașini de epocă au fost expuse în centrul orașului

Publicat

Orașul Câmpeni a fost duminică, 16 iulie, gazda evenimentului „Pe urmele Crăișorului – Retromobil vine în orașul tău”, ediția I.  Cu această ocazie, 32 de mașini de epocă au fost expuse în centrul localității.

„Decanul de vârstă a fost un Dodge MC fabricat în 1941. Mașina a luat parte la operațiunile din Al Doilea Război Mondial în Normandia, unde a rămas în conservare până la achiziționarea în anul 2019, de către actualul proprietar, Marcel P. din Teiuș.

Senzația expoziției au fost două Rolls Royce fabricate în anii 1972 și 1974, reginele neîncoronate ale automobilului istoric.

Publicul a putut admira de asemenea: Jaguar XS din 1979, Triumph Spider cabrio an 1968, Alfa Romeo, un exemplar rar – de culoare galbenă, an 1965 (doar 10 bucăți au fost fabricate în lume), mașina doamnei Irina B. din Abrud, dar și alte bijuterii automobilistice cu vârste între 31 și 82 de ani.

Mașinile aparțin unor colecționari și restauratori de vehicule.

Peste 1.000 de persoane, localnici dar și turiști au admirat mașinile de epocă expuse la Câmpeni.

Expoziția a fost organizată de Retromobil Club România, autoritate FIVA, filiala județeană Alba”, a transmis primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

sursa, foto: Cristian Dan Pașca 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax