Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Caravană mobilă pentru vaccinarea persoanelor din județul Alba. PROGRAMUL din weekend

Publicat

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea a prezentat joi caravana mobilă care urmează să fie folosită pentru vaccinarea persoanelor din județ, în special a celor din zonele greu accesibile. Autoturismul nou, dotat cu aparatura necesară pentru procesul de vaccinare, a fost primit de la Clubul Rotary „Floare de colț” Abrud și urmează să fie folosit începând de vineri, în cadrul unui maraton mobil ce va porni din comuna Meteș. 

„Așa cum autoritățile centrale au declarat că <orașul vaccinează satul>, noi asta facem. În colaborare cu Clubul Rotary <Floare de colț> Abrud, o să organizăm o caravană mobilă a vaccinării pe întreg județul Alba și în special pe zonele deficitare, pentru că și mediul rural din Alba are diferențe în ceea ce privește acoperirea vaccinală anti-COVID. Dânșii ne-au pus la dispoziție o caravană, un autoturism nou, dotat cu absolut tot ce trebuie”, a declarat Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, debutul acțiunii de vaccinare cu caravana mobilă va începe vineri, 28 mai, din comuna Meteș. Programul este următorul:

  • localitatea Meteș – ora 13:00
  • localitatea Poiana Ampoiului – ora 14:30
  • localitatea Presaca Ampoiului – ora 16:00
  • localitatea Feneș – ora 17:00
  • localitatea Galați – ora 18:00
  • localitatea Valea Mică – ora 19:00
  • localitatea Pătrângeni – ora 20:00

Personalul va fi format din echipe mobile, atât de la centrul de vaccinare fix din Zlatna cât și de la centrele din Alba Iulia.

Vezi și VIDEO: Declarații la DSP Alba despre desfășurarea campaniei de vaccinare și evenimentele programate pentru acest weekend

„Sâmbătă o să urcăm mai sus, în zona de munte, pentru că acolo am constatat că ar fi nevoie de intensificarea campaniei de vaccinare, în comunele Sohodol, Vidra, Avram Iancu, Poiana Vadului și Vadu Moților. Duminică acțiunile noastre se vor concentra în comuna Albac, în centru, la ora 11:00, în proximitatea Bisericii din Albac, unde așteptăm populația să se vaccineze”, a mai declarat Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, caravana are ca destinație zonele greu accesibile sau zonele în care persoanelor le este mai grea deplasarea către centrele de vaccinare.

„Practic, noi vrem să ajungem cât mai aproape de oameni și să le punem la dispoziție aceste vaccinuri. Totodată caravana o vom folosi și acolo unde vor fi evenimente sau aglomerări de oameni, tocmai pentru a putea să avem o adresabilitate crescută acestor persoane”, a explicat directorul DSP Alba.

Caravana include un frigider mobil al DSP Alba, ce are posibilitatea să fie conectat direct la sursa de curent a autoturismului sau la un generator aflat în dotare acestuia, pentru a asigura transportul în siguranță a vaccinurilor.

Autoturismul va asigura un flux de intrare și un flux de ieșire a persoanelor vaccinate. De asemenea, se vor asigura scaune pentru perioada de 15 minute post-vaccinare.

Vaccinarea se va face fără programare, doar cu buletinul, cu vaccin Pfizer sau Johnson, fiecare persoană fiind liberă să opteze pentru serul dorit.

Alte evenimente programate în weekend.

  • Duminică – campanie de vaccinare în comuna Fărău, organizat de echipa mobilă de la centrul de vaccinare din municipiul Aiud
  • Sâmbătă și duminică – evenimente de vaccinare în satul Răhău
  • Duminică – maraton de vaccinare în comuna Jidvei

Citește și Duminică: „Maratonul vaccinării”, la Jidvei. Primăria pune la dispoziție transport pentru locuitorii din satele comunei

Acțiunile cu caravana mobilă vor continua și săptămâna viitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax