Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Carmen Iohannis, în vizită la Casa memorială și la mormântul lui Lucian Blaga din Lancrăm. Prima Doamnă a fost însoțită de un grup de elevi

Publicat

carmen iohannis casa blaga Carmen Iohannis, prima doamnă a României, a fost prezentă vineri, în Lancrăm, locul de naştere al marelui poet Lucian Blaga. Aceasta a vizitat, alături de un grup de elevi, casa memorială a poetului şi, potrivit unor surse, ar fi fost şi în alte locaţii din judeţ, dar şi la Salina Turda.

Carmen Iohannis a scris câteva cuvinte în cartea de oaspeţi a casei memoriale şi apoi a lăsat un buchet de flori la mormântul poetului din Lancrăm.

Vineri, în jurul amiezii, la casa memorială din Lancrăm a avut loc şi deschiderea oficială a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga”, în prezenţa acad. Alexandru Surdu, vicepreşedintele Academiei Române, a altor personalităţi culturale şi a oficialităţilor locale.

Soţia preşedintelui, alături de elevi, a ajuns la casa memorială după acest moment, cu un autocar. Prezenţa Primei Doamne în Lancrăm a fost învăluită de discreţie, nefiind mediatizată.

În 6 mai s-au împlinit 56 de ani de la moartea celui care a rămas în conștiința neamului ca „fiu al albastrului Lancrăm” – Lucian Blaga.

Lucian Blaga a intrat în conștiința spiritualității românești, ocupându-și locul cuvenit în seria marilor gânditori ai culturii naționale și universale.

Vezi şi 5-7 mai: Festivalul Internaţional „Lucian Blaga”, ediţia 37, la Sebeş. Concursuri de creaţie literară, sesiune de comunicări literare şi momente artistice. PROGRAM

UPDATE: Carmen Iohannis a postat pe Facebook imagini din excursia în Alba şi Cluj, alături de elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu. Pe lângă casa memorială a poetului Lucian Blaga din Lancrăm, au vizitat şi Salina Turda, Arena Cluj, grădina botanică din Cluj-Napoca şi alte obiective.

sursa foto (galeria foto): Facebook Carmen Iohannis

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax