Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cartea de memorii „A fost o viaţă sau un vis” a cunoscutei soprane Lucia Stănescu a fost lansată la Alba Iulia

Publicat

Art Café Downtown a găzduit sâmbătă, de la ora 12.00, lansarea cărţii de memorii „A fost o viaţă sau un vis?”, scrisă de marea soprană Lucia Stănescu și apărută la Editura Eikon. Din păcate, autoarea nu a putut fi prezentă la eveniment, astfel că prezentarea cărţii a fost susţinută de Silvan Stâncel. Cartea dezvăluie marelui public viața și strălucita carieră a marii artiste, oferind numeroase informații despre docietatea românească,din perioada interbelică până în zilele noastre.

Lucia Stănescu, una dintre marile soprane ale scenei mondiale, s-a născut pe data de 16 iunie 1926, la Someșul Rece, județul Cluj. A urmat la București, concomitent cu Facultatea de Drept, cursurile de canto în cadrul Academiei Regale de Muzică, la clasa profesorului Constantin Stroescu, tenor de renume.  De-a lungul carierei sale a obținut numeroase premii naționale și internaționale și a întreprins turnee individuale în toată lumea. A fost, timp de 10 ani, profesoară de canto la Academia „Gheorghe Dima” din Cluj și totodată directorul Operei Române din Cluj. La onorabila vârstă de 85 de ani, în 2011, ca o mărturie a vieții sale și a perioadelor istorice, sociale, politice și culturale, profesionale și nu numai, a scris cartea cu titlul „A fost o viață sau un vis?”. Dintre spectacolele în care a avut roluri remarcabile, amintim: „Paiațe” de R. Leoncavallo, „Carmen” (personajul Micaela) de G. Bizet, „Boema” de G. Puccini, „Turandot” de G. Puccini, „Tosca” – G. Puccini, „Othello” – G. Verdi, „Madama Butterfly” – G. Puccini, „Faust” – Ch. Gounod, „Evgheni Oneghin și Mazeppa” – P.I. Ceaikovski, „Aida” de G. Verdi. „A fost o viaţă sau un vis?” reprezintă mărturii pe care autoarea le-a scris în decursul unui an. Dezvăluind pentru prima dată marelui public viaţa şi strălucita carieră a marii artiste, volumul oferă mărturii despre lumea artistică şi societatea românească văzută prin ochii sopranei Lucia Stănescu.

Foto: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax