Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Câştigătoare pentru a treia oară la „Cultură pentru Cultură”. Comuna Ciugud a obţinut locul I, la ultima etapă zonală. Finala la Târgul de Fete de la Găina

Publicat

Duminică la Tarcă, în comuna Râmeţ s-a desfăşurat ultima etapă zonală de la Festivalul – concurs „Cultură pentru Cultură”. Au participat echipe din comunele Noșlac, Unirea, Fărău, Ciugud, Stremț, Cricău și Livezile. Locul I a fost ocupat de comuna Ciugud, care anul trecut a obţinut acelaşi loc la faza zonală care s-a desfăşurat la Galda. De asemenea în cadrul ediţiei de anul trecut tot comuna Ciugud a câştigat şi faza finală care a avut loc în comuna Avram Iancu. Pe locul II în cadrul competiţiei de duminică s-a clasat comuna Livezile, iar locul III Stremţul. Premiile au constat în 50.000 pentru locul I, 30.000 de lei pentru locul II şi locul III 20.000 de lei. În 19 iulie, în cadrul Târgului de Fete de la Găina se va desfăşura faza finală a festivalului „Cultură pentru Cultură”.

Roşia de Secaş, Săsciori și Albac sunt comunele care au câștigat primele trei etape ale competiției. La cea de-a IV-a etapă din zona Tarcăului, între localitățile Ponor și Râmeț, echipa câştigătoare este comuna Ciugud. În total şapte comune Noșlac, Unirea, Fărău, Ciugud, Stremț, Cricău și Livezile s-au luptat pentru un cămin cultural modernizat, dar numai una a câştigat premiul de 50.000 de lei.

Comunele participante au avut de trecut prin rei probe stabilite de organizaori, respectiv spectacol folcloric, gastronomie tradiţională şi meşteşuguri populare.

În cadrul Târgului de Fete de pe Muntele Găina, mai exact sâmbătă, 19 iulie, în comuna Avram Iancu va avea loc și faza finală a Festivalului – concurs „Cultură pentru Cultură”. Aici câștigătorii fazelor zonale se vor întrece pentru premii în valoare de 100.000 de lei, respectiv locul I 50.000 de lei, locul II 30.000 de lei şi locul III 20.000 de lei. Astfel că una dintre comunele care au câştigat locul I în cadrul celor patru etape are şansa să câştige în total 100.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax