Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Câștigătoarele Bikini Race de pe Arena Platoș Păltiniș. În weekend, Slide and Freeze, ultimul eveniment din acest sezon

Publicat

Ediția 2020 a competiției Bikini Race de pe Arena Platoș Păltiniș a fost câștigată de Sabrina Bărbulescu. Aceasta va merge în Franța, la SnowMission, alături de Fresh Meat.

Pe o vreme câinoasă, rece și sub o ninsoare de primăvară, șapte concurente s-au întrecut din răsputeri pentru titlul competiției Bikini Race din acest an. Temerarele au avut de trecut prin cinci probe, punctate de juriul format din Nicolle Stănese, Ioana Dragomir, Ciprian Silași și Alexandru Barbu.

Prima probă, cea de prezentare în fața juriului a fost, probabil, cea mai apreciată de către concurente, pentru că a fost și cea mai scurtă. Asta nu înseamnă că vreuna dintre ele s-a dat în lături de la următoarele patru, cu toate că au fost mult mai solicitante. După prezentare, fetele au urcat pârtia pentru a doua probă, o probă de slalom cu start în alergare unde s-a punctat atât ordinea de trecere prin finish cât și impresia artistică. Sabrina Bărbulescu a punctat serios, coborând a doua parte a traseului cu spatele, transmit organizatorii evenimentului.

Cea de-a treia probă, cea de limbo pe schiuri sau placă a fost, cel mai probabil preferata spectatorilor, iar cea de-a patra probă le-a testat concurentelor amintirile despre săniuș. Pentru ultima probă, 200 de bile colorate au fost îngropate în zăpadă, iar ceea ce a rezultat a fost un treasure-hunt ad-hoc.

După verificarea fotografiilor menite să elucideze impresia artistică, juriul a decis că Sabrina Bărbulescu este noua campioană a Bikini Race și câștigătoarea excursiei în Franța, la Snowmission în Avoriaz, alături de Fresh Meat.

Tânăra de 22 de ani a fost urmată pe podium de Adriana Radu, la o diferență de 7 puncte și de Andreea Teodorescu, la o diferență de 21 puncte.

Concurentele au fost premiate cu produse și vouchere de la partenerii competiției, Skull Candy și H2O.

Sezonul de evenimente în complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș se încheie în ultima zi a acestei săptămâni cu cel mai spectaculos concurs, Slide and Freeze.

„Importat” de pe pârtiile austriece, Slide and Freeze este o adevărată probă de rezistență împotriva frigului dar, în același timp, și extrem de distractiv pentru concurenți.

La ultimele ediții, zeci de concurenți s-au înscris la start atât pe schiuri sau pe placă, cât și cu tot felul de construcții ingenioase menite atât să coboare pârtia cât și să acvaplaneze la suprafața lacului. Unora le-a ieșit mai bine, alții s-au scufundat în apa care nu era prea departe de zero grade.

Ultimul eveniment al sezonului va fi împărțit pe trei categorii. La categoria slide&freeze pot concura toți schiorii și snowboarderii care cred că pot traversa în viteză suprafața apei. Pare imposibil la prima vedere dar nu e chiar atât de complicat, atât timp cât ai curaj și nu te temi să te uzi puțin. Pe măsură ce vor avansa în probă, linia de start va fi tot mai aproape de bazinul special construit pentru acest eveniment, astfel încât și viteza de acvaplanare să fie mai mică.

Categoria jump&freeze este singura în care concurenții nu au nicio șansă să nu se ude având în vedere că juriul va puncta spectaculozitatea saltului, dificultatea acrobației și aterizarea în apă. Cea mai amuzantă și spectaculoasă categorie va fi cea în care concurenții vor trebui să coboare pârtia și apoi să acvaplaneze pe suprafața lacului într-o „construcție” de inspirație proprie. În concurs se acceptă orice fel de improvizații, cea mai haioasă și mai elaborată construcție urmând să câștige premiul cel mare.

Iar premiile sunt pe măsura concursului. Concurenții categoriilor slide și jump vor fi premiați cu vouchere și produse de la partenerii evenimentului în timp ce pentru categoria ambarcațiuni, premiiile oferite vor fi în bani. Marele câștigător pleacă acasă cu 1000 de lei iar următoarele patru locuri vor fi premiate cu 700, 500, 300 respectiv 200 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax