Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: CÂŞTIGĂTORII concursului „Sanitarii Pricepuţi”, faza zonală Alba. Echipele vor participa la etapa naţională de la Poiana Pinului, în Buzău

Publicat

IMG_3993Peste 250 de copii au participat la fazele zonale ale concursului pentru sănătate şi prim ajutor „Sanitarii Pricepuţi”, organizat de Crucea Roșie Română Filiala Alba. În anul 2017, competiţia a reunit 37 de unităţi de învăţământ, reprezentate de 42 echipaje de elevi din ciclul gimnazial şi liceal (6 membri/echipaj), din principalele zone ale judeţului Alba: Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Câmpeni, Cugir, Blaj şi Ocna Mureş.

Pentru a susţine dezvoltarea acestui concurs, Filiala de Cruce Roşie Alba a organizat cursuri de prim ajutor gratuite pentru 28 cadre didactice, în trei locaţii din judeţ, susţinute de medici formatori în primul ajutor, cu atribuţii în jurizarea concursului în toate etapele sale. Aceştia au transmis informaţii unitare şi adaptate noilor schimbări apărute în sectorul primului ajutor.

Fazele zonale s-au desfăşurat în cele mai bune condiţii, ca urmare a colaborării cu unităţi de învăţământ care au pus la dispoziţie săli adecvate ca mărime şi dotate corespunzător, precum şi a implicării subfilialelor de Cruce Roşie din teritoriu.

Şcolile, ocupante ale locurilor 1 de la fazele zonale, vor participa la Faza judeţeană din data de 17.06.2017, după cum urmează:

1. Zona Sebeş:

  • gimnaziu: Şcoala gimnazială Săsciori
  • liceu: Liceul Tehnologic Sebeş

2. Zona Cugir:

  • gimnaziu: Şcoala gimnazială nr. 3 Cugir
  • liceu: Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir

3. Zona Blaj:

  • gimnaziu: Şcoala gimnazială „Ion Bianu” Valea Lungă
  • liceu: Colegiul Naţional „I. M. Clain” Blaj

4. Zona Aiud:

  • gimnaziu: Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud
  • liceu: Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud

5. Zona Câmpeni:

  • gimnaziu: Colegiul Naţional ”Avram Iancu” Câmpeni
  • liceu: Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud

6. Zona Ocna Mureş:

  • gimnaziu: Şcoala gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureş
  • liceu: Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureş

7. Zona Alba Iulia:

  • gimnaziu: Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia
  • liceu: –

Anul acesta, la Faza Națională, care se va desfășura în judeţul Buzău, tabăra „Poiana Pinului, în perioada 21 – 26 iulie 2017, județul Alba va fi reprezentat de către câștigătorii locului 1 de la categoria „şcoli gimnaziale”.

„Avem o deosebită apreciere pentru unităţile de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Direcţia de Sănătate Publică Alba pentru suportul acordat. Aşteptăm cu interes faza judeţeană pentru a observa evoluţiile copiilor şi a cunoaşte rezultatul final de anul acesta. Pentru noi este o onoare să ne putem mândri cu elevi atât de talentaţi, preocupaţi pentru a fi pregătiţi să intervină în primul ajutor, reprezentând astfel un sprijin pentru semenii lor”, a transmis directorul Filialei Alba, Adrian Ionel Dușa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax