Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Câştigătorii concursului „Sanitarii pricepuţi” în judeţul Alba. Echipa Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureş, în finală

Publicat

IMG_0950 Aproape 200 de copii din 22 de şcoli din judeţul Alba au participat în acest an la concursul “Sanitarii pricepuţi”, destinat formării elevilor școlilor generale și liceelor, în domeniul sanitar și al primului ajutor.

Câștigătorii locurilor 1 au participat la Faza Județeană, organizată în data de 13 iunie, la Liceul Sportiv Alba Iulia.

În cadrul competiției elevii au avut de disputat doua probe: una teoretică și una practică. La cea din urmă elevii și-au demonstrat abilitățile în acordarea primului ajutor.

În anul acesta concursul a avut o mai mare dificultate, la proba practică fiecare echipaj având responsabilitatea de a salva două victime, reprezentate de voluntari, care au simulat cât mai aproape de realitate cazurile propuse.

Clasamentul final:

Şcoli generale

Locul 1 – Şcoala gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureş

Locul 2 – Școala gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia

Locul 3 – Şcoala gimnazială Câmpeni

Licee

Locul 1 – Colegiul Naţional ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia

Locul 2 – Liceul ” Horea, Cloșca și Crișan” Abrud

Locul 3 – Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir

Anul acesta, la faza națională, care se va desfășura în judeţul Buzău, tabăra „Poiana Pinului, în perioada 24 – 29 iulie, județul Alba va fi reprezentat de către câștigătorii locului 1 de la categoria şcoli gimnaziale.

Echipajele participante au primit premii constând în: tricouri, șepcuțe şi rucsaci, personalizate cu organizația, produse igienico-sanitare şi dulciuri. De asemenea, echipajele câștigătoare au fost premiate cu medalii, diplome și cupe.

Concursul în Alba este o iniţiativă Crucea Roșie Română Filiala Alba, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judetean Alba, Direcţia de Sănătate Publică Alba, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Unirea” al Judetului Alba şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, organizează anual concursul pentru sănătate și prim ajutor „Sanitarii Pricepuți”,

Conform unui grafic de desfășurare, în luna mai au avut loc fazele zonale în localitățile Alba Iulia, Aiud, Blaj, Abrud, Cugir, Ocna Mureș și Sebeş, la care au participat 186 copii din cadrul a 22 școli generale si 9 licee.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax