Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Cătălin Predoiu – premierul ”Guvernului PNL” s-a întâlnit la Alba Iulia cu oameni de afaceri, fermieri și mai mulți primari


Publicat

catalin predoiu, alba iuliaPeste 300 de oameni de afaceri, fermieri, primari din judeţul Alba şi-au prezentat problemele în cadrul unei dezbateri privind programul de guvernare PNL, organizată de Comisia de Economie si Mediu de Afaceri a Partidului Naţional Liberal Alba şi la care au participat şi prim-vicepreşedinţii PNL, Cătălin Predoiu şi Teodor Atanasiu.

Pentru mulţi dintre oamenii de afaceri din judeţul Alba cele mai mari probleme, cu care se confruntă este resursa umană şi infrastructura.

Şi prim – vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în urma dezbaterile pe care le-a avut cu oamenii de afaceri din Alba, a constatat că mediul de afaceri merge destul de bine, doar că lipseşte forţa de muncă.

Joi, de la ora 10.00 peste 300 de oameni de afaceri, întreprinzători, fermieri din Alba au participat, la o dezbatere cu un vădit iz electoral privind programul de guvernare PNL, prezentat de prim-vicepreşedinţii PNL, Cătălin Predoiu şi Teodor Atanasiu.

Cu această ocazie oamenii de afaceri prezenţi în sală au putut să îşi spună problemele cu care se confruntă iar reprezentanții PNL- foști miniștri în guvernele anterioare- să răspundă și să ofere soluții în perspectiva în care liberalii ar prelua puterea.

Majoritatea celor care au adresat întrebări l-au ”alintat” pe Predoiu  cu apelativul ”domnule Prim Ministru”. Premierul guvernului din umbră și-a axat discursul pe atacuri împotriva actualei guvernări și pe promisiuni pe care un posibil viitor guvern PNL le va duce la îndeplinire.

La dezbatere au mai participat şi purtătorul de cuvânt PNL Alba şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, preşedintele Comisiei de Economie si Mediu de Afaceri a PNL Alba, Simon Albani, copreşedintele PNL Alba, Adrian Teban, dar şi al membri ai organizaţiei judeţene.

IMG_0072Printre marii întreprinzători din judeţul Alba, care şi-au prezentat nemulţumirile au fost şi directorul Alpin 57 Lux Sebeş, Ioan Istrate şi directorul IPEC Alba, Cosmin Covaciu.

„Nu e problemă de locuri de muncă, sunt mai multe locuri de muncă decât forţă de muncă, care lipseşte cu desăvârşire în judeţul nostru. Avem o problemă majoră cu infrastructura, şi anume în infrastructura cu electricitate. De cinci ori pe zi cade curentul. Avem o problemă cu drumurile. Avem în fiecare zi avem trafic de 10 TIR-uri care vin şi pleacă de la IPEC”, a spus omnul de afaceri Cristian Covaciu.

Un alt mare întreprinzător din Alba,  directorul Alpin 57 Lux Sebeş, Ioan istrate care a precizat că „ prima problemă pe care vreau să menţioneze este educaţia şi pregătirea profesională a tinerilor.

O altă problemă este infrastructura, cum a spus şi colegul meu (Cristian Covaciu – n.r). Eu am o flotă de 280 de maşini şi merg pe toate drumurile ţării, pentru că facem livrări la nivel naţional şi ştiu cu ce ne confruntăm. Avem câteva artere de circulaţie care într-adevăr sunt bune, şi la noi în judeţ, dar sunt unele judeţe unde te deplasezi cu 10 km/h.

Ar trebui dată o importanţă mai mare capitalului autohton, care nu pleacă din ţară. Am cinci societăţi şi 750 de angajaţi şi nu am primit niciodată nici măcar un sprijin de la Guvernul României, mă refer şi la impozitarea muncii care este excesivă”.

Prim – vicepreşedintele Teodor Atansiu a confirmat că lipsa forţei de muncă este o problemă, din cauza dispariţiei şcolilor profesionale. „Noi am încercat în judeţul Alba să fim pionieri în România, şi am înfiinţat de la şcoli profesionale, în parteneriat public-privat, adică statul român şi întreprinderile care funcţionează în Alba. Avem câteva meserii care se fac exact acolo unde are nevoie angajatorul. Programul de guvernare pevede relansarea învăţării meseriilor în şcoli şi mai ales în aceste parteneriate public -private”.

PNL AlbaPrim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu a spus că cele mai multe probleme pe care le-au adus în discuţie cei prezenţi sală au fost legate de infrastructură şi forţa de muncă, care lipseşte în judeţ.

„Pentru zona de Munţii Apuseni, infrastructura e critică şi lipsa unei strategii pentru activitate de minerit din zonă. Iar în ceea ce priveşte în general dezbaterile, mi s-au părut preocupaţi de aspectul acesta de educaţie a forţei de muncă.

E clar că oamenii au inţiativă, au idei, au afaceri care merg bine, pot creşte dar nu au cu cine. Ajungem la o problemă esenţială educaţia şi legarea educaţiei de societate, de mediul de afaceri, care sunt tratate central în programul de guvernare al PNL”, a precizat prim -vicepreşedintele PNL.

„Din păcate investiţiile private care ar trebui să vină în Apuseni, ca să rezolve nu problema de infrastructură ci de locuri de muncă, sunt blocate fiindcă domnul Ponta nu mai descoperit investitori după Dan Diaconescu şi am rămas cu ochii în soare aşteptându-i”, a completat Teodor Atanasiu.

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu a declarat că: „M-am simţit foarte bine la Alba Iulia, ca şi în 2013, în toamnă, când am venit în campania internă, şi apoi în 2014 când am venit în campania europeană şi la campania prezidenţială. E un oraş care face cinste numelui său, şi ăsta este meritul locuitorilor”.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba Iulia, validat în funcția de prefect al Capitalei. De două zile este funcționar public

Publicat

Comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia și consilier al ministrului Marcel Vela, a fost validat în funcția de prefect al Capitalei. 

Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit, cu caracter temporar, a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial.

Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial nr.977.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București, iar unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu.

Berbeceanu este „un om corect, integru hotărât” și a demonstrat în actvitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele, a spus Orban.

Pentru a putea fi numit prefect, Traian Berbeceanu a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, devenind astfel, formal, funcţionar public. Prin acest artificiu a fost rezolvată problema faptului că acesta nu făcea parte din corpul funcţionarilor publici, lucru care era necesar pentru a putea fi numit în poziţia de prefect al Capitalei.

Întrebat dacă este corectă numirea, Berbeceanu fiind funcționar public de doar două zile, Orban a spus că atâta timp cât sunt îndeplinite condițiile legale nu sunt probleme, mai ales că activitatea fostului șef al BCCO Alba este cunoscută.

Orban a explicat de ce nu l-a demis imediat pe Cojanu.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a spus el.

sursa: digi24.ro, spotmedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comisia Europeană, somată să introducă vizele pentru americani din cauza românilor, bulgarilor, croaților și ciprioților

Publicat

sua

Eurodeputații din Parlamentul European solicită Comisiei Europene să ia măsurile prevăzute în legislația UE pentru a garanta reciprocitatea deplină a vizelor între UE și SUA, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Parlamentul a adoptat joi cu 376 voturi pentru, 269 împotrivă și 43 abțineri o rezoluție prin care îndeamnă Comisia să prezinte un act juridic ce prevede suspendarea pentru o perioadă de douăsprezece luni a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA, după cum este stabilit în așa-numitul mecanism de reciprocitate.

Grupul popularilor europeni, în care sunt membrii și Mircea Hava, Dan Motreanu și Rareș Bogdan, au votat contra rezoluției.

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români au încă nevoie de viză pentru a intra în SUA. Comisia este obligată să propună suspendarea exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA; atât PE, cât și Consiliul o pot bloca.

Actul juridic care reintroduce obligația de a deține viză pentru resortisanții SUA ar fi trebuit depus cu mai mult de patru ani în urmă

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români sunt în continuare obligați să dețină viză pentru a intra în SUA, în timp ce toți ceilalți cetățeni ai UE sunt exonerați de această obligație pentru șederile de scurtă durată (maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile), la fel ca si cetățenii americani atunci când vizitează Uniunea Europeană.

Discriminarea la care sunt supuși cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români care călătoresc în SUA este inacceptabilă. Respectând principiul fundamental al solidarității între membrii UE, solicităm Comisiei să acționeze în conformitate cu legislația europeană și să prezinte o propunere de suspendare a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA. Va fi apoi la latitudinea Parlamentului și a Consiliului să evalueze consecințele politice ale acestei acțiuni”, a declarat Juan Fernando López Aguilar (S&D, Spania), președintele Comisiei pentru libertăți civile și raportor.

În conformitate cu legislația UE, în cazul în care o țară terță nu elimină obligativitatea vizelor în termen de 24 luni de la data notificării oficiale a unei situații de lipsă de reciprocitate, Comisia trebuie să adopte un act juridic de suspendare a exonerării resortisanților săi de obligația de a deține viză pentru o perioadă de 12 luni. Atât Parlamentul European, cât și Consiliul ar putea formula obiecții cu privire la un astfel de act (articolul 290 alineatul (2) din Tratatul UE).

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Momentul istoric în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu. Imagini în premieră de la NASA

Publicat

NASA a difuzat în premieră imagini cu momentul în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu, aflat la 330 de milioane de kilometri distanță, pentru a colecta mostre de sol de suprafața acestuia.

Este „un moment istoric”, iar bucuria celor care au muncit la proiect este pe măsură.

Imaginile au fost filmate în 20 octombrie 2020 și arată câmpul vizual al camerei SamCam de pe sondă, în timp ce Osiris-Rex se apropie și atinge suprafața asteroidului Bennu.

Datele preliminare arată că brațul de eșantionare a atins suprafața asteroidului timp de aproximativ 6 secunde, după care sonda s-a îndepărtat de suprafață, potrivit NASA.

Scopul sondei a fost să colecteze cel puțin 60 de grame, poate chiar un kilogram din roca asteroidului.

Deoarece Bennu este un obiect spațial foarte primitiv, oamenii de știință spun că suprafața și praful ar putea deține indicii fascinante despre modul în care s-au format Soarele și planetele în urmă cu mai bine de 4,5 miliarde de ani.

Sonda Osiris-Rex, lansată în 2016, are dimensiunile unei furgonete. Ea va revenit pe pământ abia în 2023 cu materialele colectate.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul de infecţii respiratorii acute. Câte persoane s-au vaccinat antigripal

Publicat

Vaccin, gripa

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IIACRS) şi pneumonii – înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 47.636, cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

”Săptămâna 12 – 18 octombrie 2020 (S42/2020) – la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.636, cu 42,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (83.076) şi cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (42.121)”, precizează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În aceeaşi săptămână au fost raportate la nivel naţional 5 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 20 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut (S 42/2019).

Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, informează INSP.

INSP menţionează că din statistici lipsesc datele de la DSP Bucureşti.

Până la data de 18 octombrie au fost vaccinate antigripal 187.253 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate