Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Cătălin Predoiu – premierul ”Guvernului PNL” s-a întâlnit la Alba Iulia cu oameni de afaceri, fermieri și mai mulți primari


Publicat

catalin predoiu, alba iuliaPeste 300 de oameni de afaceri, fermieri, primari din judeţul Alba şi-au prezentat problemele în cadrul unei dezbateri privind programul de guvernare PNL, organizată de Comisia de Economie si Mediu de Afaceri a Partidului Naţional Liberal Alba şi la care au participat şi prim-vicepreşedinţii PNL, Cătălin Predoiu şi Teodor Atanasiu.

Pentru mulţi dintre oamenii de afaceri din judeţul Alba cele mai mari probleme, cu care se confruntă este resursa umană şi infrastructura.

Şi prim – vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în urma dezbaterile pe care le-a avut cu oamenii de afaceri din Alba, a constatat că mediul de afaceri merge destul de bine, doar că lipseşte forţa de muncă.

Joi, de la ora 10.00 peste 300 de oameni de afaceri, întreprinzători, fermieri din Alba au participat, la o dezbatere cu un vădit iz electoral privind programul de guvernare PNL, prezentat de prim-vicepreşedinţii PNL, Cătălin Predoiu şi Teodor Atanasiu.

Cu această ocazie oamenii de afaceri prezenţi în sală au putut să îşi spună problemele cu care se confruntă iar reprezentanții PNL- foști miniștri în guvernele anterioare- să răspundă și să ofere soluții în perspectiva în care liberalii ar prelua puterea.

Majoritatea celor care au adresat întrebări l-au ”alintat” pe Predoiu  cu apelativul ”domnule Prim Ministru”. Premierul guvernului din umbră și-a axat discursul pe atacuri împotriva actualei guvernări și pe promisiuni pe care un posibil viitor guvern PNL le va duce la îndeplinire.

La dezbatere au mai participat şi purtătorul de cuvânt PNL Alba şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, preşedintele Comisiei de Economie si Mediu de Afaceri a PNL Alba, Simon Albani, copreşedintele PNL Alba, Adrian Teban, dar şi al membri ai organizaţiei judeţene.

IMG_0072Printre marii întreprinzători din judeţul Alba, care şi-au prezentat nemulţumirile au fost şi directorul Alpin 57 Lux Sebeş, Ioan Istrate şi directorul IPEC Alba, Cosmin Covaciu.

„Nu e problemă de locuri de muncă, sunt mai multe locuri de muncă decât forţă de muncă, care lipseşte cu desăvârşire în judeţul nostru. Avem o problemă majoră cu infrastructura, şi anume în infrastructura cu electricitate. De cinci ori pe zi cade curentul. Avem o problemă cu drumurile. Avem în fiecare zi avem trafic de 10 TIR-uri care vin şi pleacă de la IPEC”, a spus omnul de afaceri Cristian Covaciu.

Un alt mare întreprinzător din Alba,  directorul Alpin 57 Lux Sebeş, Ioan istrate care a precizat că „ prima problemă pe care vreau să menţioneze este educaţia şi pregătirea profesională a tinerilor.

O altă problemă este infrastructura, cum a spus şi colegul meu (Cristian Covaciu – n.r). Eu am o flotă de 280 de maşini şi merg pe toate drumurile ţării, pentru că facem livrări la nivel naţional şi ştiu cu ce ne confruntăm. Avem câteva artere de circulaţie care într-adevăr sunt bune, şi la noi în judeţ, dar sunt unele judeţe unde te deplasezi cu 10 km/h.

Ar trebui dată o importanţă mai mare capitalului autohton, care nu pleacă din ţară. Am cinci societăţi şi 750 de angajaţi şi nu am primit niciodată nici măcar un sprijin de la Guvernul României, mă refer şi la impozitarea muncii care este excesivă”.

Prim – vicepreşedintele Teodor Atansiu a confirmat că lipsa forţei de muncă este o problemă, din cauza dispariţiei şcolilor profesionale. „Noi am încercat în judeţul Alba să fim pionieri în România, şi am înfiinţat de la şcoli profesionale, în parteneriat public-privat, adică statul român şi întreprinderile care funcţionează în Alba. Avem câteva meserii care se fac exact acolo unde are nevoie angajatorul. Programul de guvernare pevede relansarea învăţării meseriilor în şcoli şi mai ales în aceste parteneriate public -private”.

PNL AlbaPrim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu a spus că cele mai multe probleme pe care le-au adus în discuţie cei prezenţi sală au fost legate de infrastructură şi forţa de muncă, care lipseşte în judeţ.

„Pentru zona de Munţii Apuseni, infrastructura e critică şi lipsa unei strategii pentru activitate de minerit din zonă. Iar în ceea ce priveşte în general dezbaterile, mi s-au părut preocupaţi de aspectul acesta de educaţie a forţei de muncă.

E clar că oamenii au inţiativă, au idei, au afaceri care merg bine, pot creşte dar nu au cu cine. Ajungem la o problemă esenţială educaţia şi legarea educaţiei de societate, de mediul de afaceri, care sunt tratate central în programul de guvernare al PNL”, a precizat prim -vicepreşedintele PNL.

„Din păcate investiţiile private care ar trebui să vină în Apuseni, ca să rezolve nu problema de infrastructură ci de locuri de muncă, sunt blocate fiindcă domnul Ponta nu mai descoperit investitori după Dan Diaconescu şi am rămas cu ochii în soare aşteptându-i”, a completat Teodor Atanasiu.

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu a declarat că: „M-am simţit foarte bine la Alba Iulia, ca şi în 2013, în toamnă, când am venit în campania internă, şi apoi în 2014 când am venit în campania europeană şi la campania prezidenţială. E un oraş care face cinste numelui său, şi ăsta este meritul locuitorilor”.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Aleșii locali nu își pierd pensiile speciale. Comisia juridică a Camerei Deputaților, aviz negativ proiectului de desființare

Publicat

Primarii și președinții de consilii județene vor rămâne cu pensiile speciale, cel puțin deocamdată.

Proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali a primit raport de respingere în Comisia juridică a Camerei Deputaților. PNL, PSD și UDMR au votat împreună în acest sens.

Se pare că partidele abandonează încă un proiect îndelung dezbătut în campania electorală.

România este în acest moment împărțită între două categorii de pensionari: una care primește pensie pe măsura contributivității, formată în general din ”oameni simpli” și una care primește așa-numita pensie specială, formată în general din răsfățați ai sistemului, politicieni, membrii ai administrației superioare, servicii secrete, armată, justiție și nu numai.

Toți aceștia au un regim special și beneficiază de sume enorme din bani publici, pe lângă restul beneficiilor de care au beneficiat anterior (pensionare la vârstă ”fragedă”, salarii foarte mari, sporuri și alte beneficii).

Eliminarea lor nu este agreeată nici de Curtea Constituțională, care consideră, culmea, că ar fi neconstituțional și nedrept ca toți românii să beneficieze de tratament egal din partea statului. De menționat că și membrii CCR beneficiază de pensii speciale și de diferite sporuri.

Vezi detalii aici – VIDEO: Judecătorii CCR primesc spor „de risc” și spor de „suprasolicitare neuropsihică”. În total, peste 10.000 de lei

Revenind, pentru raportul de respingere a proiectului de lege au votat 15 deputaţi, şase s-au exprimat împotrivă şi doi s-au abţinut, potrivit Digi24.

Proiectul de lege, iniţiat de USR, se referă la abrogarea articolului 210 din OUG nr. 57/2019 care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

Acum urmează ca el să fie discutat în plenul Camerei Deputaților și apoi în Senat.

Ce valoare au pensiile speciale

Potrivit actului normativ, un primar de comună cu un singur mandat ar primi 1.600 de lei pensie specială și 5.000 de lei, după trei mandate.

Articolul 210 precizează:

„Indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al Consiliului judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului judeţean, din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial (…) se acordă, începând cu data de 1 ianuarie 2020, o indemnizaţie lunară pentru limită de vârstă – cunoscută sub denumirea de pensie specială – pentru persoanele care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Fraude pe TikTok cu jocuri „gratis”. Conținuturi asociate cu ”malvertising”

Publicat

Cercetătorii de la Malwarebytes Labs atrag atenția cu privire la conturile de pe TikTok care promovează conținut în domeniul gaming și oferă adesea jocuri sau alte aplicații gratis.

Un exemplu este un cont ce promovează un site care ar trebui să ofere gratis jocul „Among Us” pe Steam, dar și o versiune „hacked”, prin care utilizatorul ar avea avantaje în joc.

Conform verificărilor cercetătorilor conținutul de pe site este, în realitate, asociat cu malvertising.

Sursă: CERT.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPU, în prag de colaps. Medic: ”Virusul este mult mai agresiv în rândul celor nevaccinați. Am obosit să le spun că se vaccineze”

Publicat

Sunt zile de mare încercare, atât pentru medici, cât şi pentru familiile care au pe cineva bolnav. În aceste momente unităţile de primiri urgențe sunt în prag de colaps.

Ambulanțele sosesc fără pauză, una după alta, şi nu dau semne că se vor opri curând în condiţiile în care numai astăzi, peste 16 mii de oameni au aflat că au Covid-19. Vecinii unguri încep să ne preia din bolnavi.

Bogdan Oprița, medic-șef UPU-SMURD la Spitalul de Urgență Floreasca, susține că pacienții vaccinați fac forme ușoare, nu necesită internare sau au nevoie de oxigen doar în cantitate mică.

”Sunt 38 de pacienți în UPU, dintre care 18 sunt intubați și ventilați, mai avem un număr de 8 care sunt pe ventilație non-invazivă și pe oxigen în flux mare. Un singur pacient este vaccinat, dar acesta a fost prezentat la noi în urmă cu șapte zile. Alți doi au mai venit în acest interval de timp”.

Medic: Am obosit să le spun să se vaccineze

”În momentul de față, nici nu mai pot să comentez acest lucru. Am obosit. Oamenii ar trebui să se vaccineze. Toată lumea adresează acuzații că valul acesta nu a fost pregătit, dar trebuie spus, totuși, că există o limită fizică a paturilor peste care nu mai poți să crești, efectiv. Pe de altă parte, personalul este același. Noi am crescut de la 14 locuri la Terapie Intesivă, iar acum avem 23 de pacienți internați”.

Modele de DECLARAȚIE pe propria răspundere și ADEVERINȚĂ de angajator. Documente obligatorii pentru nevaccinați, după ora 20,00

”Este dovedit, însă, că cei care sunt vaccinați cu schema completă sunt purtători de virus timp de cinci zile, în sensul că ei pot fi contagiosi numai cinci zile, în timp ce ceilalți sunt 14… 28 de zile.

Iar agresivitatea virusului la cei vaccinați este mai mică decât la persoanele vaccinate.

De asemenea, s-a demonstrat că o persoană care este nevaccinată este de opt ori mai agresivă în a transmite virusul decât în cazul unei persoane vaccinate.

Acestea sunt studii științifice, se pot găsi pe site-ul CNCAV-ului, peste tot. Orice argument în a da acum vina pe cei vaccinați este o absurditate și un nonsens”.

Bogdan Oprița: ”Am avut pacienţi cea mai mică vârsta 22 de ani, cea mai mare 96. Noi am transformat toată UPU în zona roşie, pentru a avea cât mai multe pături.

În condiţii obişnuite 31 de paturi, dar în momentul de față avem 38 pentru că atâţia pacienţi avem. Putem să mărim, cel mai mult am avut 40 de pacienţi”.

Potrivit medicilor cei mai mulţi dintre pacienţi nu sunt imunizaţi. Pe de altă parte, dacă o persoană vaccinată ia virusul nu ajunge în stare gravă dacă nu are şi alte probleme de sănătate.

Bogdan Oprița: ”Cei vaccinaţi sunt purtători de virus 5 zile, pe când ceilalţi 30 de zile, iar agresivitatea virusului la cei vaccinaţi este mai mică. O persoană nevaccinată este de 8 ori mai agresivă în a transmite virusul″.

Sursa: Știrileprotv.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Investiții în infrastructura educațională, la Zlatna. Școala Gimnazială „Avram Iancu” va fi reabilitată și modernizată

Publicat

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Zlatna urmează să fie reabilitată și modernizată printr-o investiție de peste 7,6 milioane de lei. 

Primăria Zlatna a lansat vineri, 15 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare și modernizare Școală Gimnazială Avram Iancu”.

Valoarea totală este estimată la 7.628.452,73 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, clădirea este amplasată în zona centrală a localității, alipită clădirii Primăriei. Zona este închegată din punct de vedere urbanistic.

Clădirea școlii este poziționată cu fațada principală paralelă cu limita terenului la strada Valea Morilor, retras față de aceasta cu aproximativ 24 m. Clădirea ocupă aproape tot de la frontul la stradă, rămânând liber doar un acces auto și pietonal în partea dreaptă. Forma în plan a terenului este neregulată, cu front la strada Valea Morilor.

Proprietatea școlii cuprinde:

 • corp C1 – Clădire școală, regim de înălțime Parter și 2 etaje (P+2E);
 • corp C2 – Clădire Anexă, regim de înălțime Parter (P);
 • curte amenajată în fața școlii (între clădire școală și strada) cu acces pietonal direct din strada Valea Morilor și alee de legătură cu intrarea principală în școală;
 • curtea școlii, situată în spatele clădirii școlii, cu acces auto și pietonal din strada Valea Morilor.

Intervenţiile propuse sunt menite să refuncţionalizeze spațiul de învățământ existent, astfel încât să fie atins standardul impus de normele şi legislaţia în vigoare.

În vederea reabilitării și modernizării construcțiilor școlii, se propun următoarele măsuri structurale de consolidare clădiri existente (conform expertizei tehnice), dar și de realizare a extinderii:

Lucrări de intervenție cu caracter general propuse:

 • Amenajare a două săli pentru clasa pregătitoare;
 • Amenajarea a 16 săli de clasă, câte două săli pentru fiecare nivel de școlarizare;
 • Amenajarea unor laboratoare de fizică/chimie, biologie, calculatoare, CDI;
 • Amenajarea unei săli de mese pe sistem „catering” cu anexele aferente, cu capacitate de aproximativ 30 de locuri la masă;
 • Amenajarea unor cabinete pentru medicină generală, logoped și consiliere;
 • Asigurarea unor spații pentru cadre didactice: 2 săli profesorale, director, secretariat și contabilitate;
 • Asigurarea spațiilor pentru depozitare (manuale, cărți, arhivă, materiale didactice);
 • Spații conexe: centrala termică, spații întreținere;
 • Refuncționalizarea clădirii anexe (mărirea sălii de sport);
 • Realizarea termoizolației clădirilor;
 • Asigurarea condițiilor de funcționare în conformitate cu legislația actuală;
 • Refacerea instalațiilor interioare noi;
 • Reparații capitale la ambele clădiri (înlocuirea finisajelor interioare și exterioare), la școală se vor păstra doar tâmplăriile exterioare, care sunt din PVC cu barieră termică și geam termopan;
 • Refacerea fațadei, inclusiv înlocuirea învelitorilor;
 • Echipamente și dotări noi;
 • Reparații la împrejmuirea școlii;
 • Amenajarea incintei școlii.

Parametrii propuși:

 • Suprafață teren CF 72615 = 5.147 mp
 • Suprafață construită totală SC1+SC2 = 1.230,05 mp
 • Suprafață desfășurată totală SC1+SC2 = 3.324,15 mp
 • Suprafață construită școală propus = 1.047,05 mp
 • Suprafață desfășurată școală propus = 3.141,15 mp
 • Regimul de înălțime școală propus: = P + 2 E
 • Suprafață construită clădire atelier C2 = 183 mp
 • Suprafață desfășurată clădire atelier C2 = 183 mp
 • Regimul de înălțime clădire atelier C2 = P
 • Spații verzi = 1.307,88 mp;
 • Suprafață rampe și scări exterioare școală = 43,34 mp;
 • Suprafață căi pietonale = 272,62 mp;
 • Suprafață platformă gospodărească = 12,38 mp;
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate