Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Căutători de comori prinşi în flagrant la Cetatea dacică din Căpâlna. Au folosit detectoare de metale în sit arheologic

Publicat

detectoare metale Doi tineri sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi în flagrant, la “căutat de comori”, în Cetatea dacică de la Căpâlna, pe Valea Sebeşului. Cei doi aveau asupra lor detectoare de metale cu care încercau să găsească obiecte de patrimoniul naţional, în situl arheologic.

Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de pătrundere neautorizată, cu detectoare de metale, în siturile arheologice, transmite IPJ Alba.

Marţi, în jurul orelor 19.00, poliţiştii din Şugag şi jandarmii montani au fost sesizaţi de către paznicul Cetăţii Dacice din Căpâlna, cu privire la faptul că a observat doi bărbaţi care foloseau detectoare de metale.

cetatea capalna Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă formată din poliţist şi jandarm şi, în imediata vecinătate a cetăţii, i-a identificat pe C.D.O., de 25 de ani, din Cluj-Napoca şi S.D.O., de 29 de ani.

Totodată, ascunse într-un rucsac, au fost găsite două detectoare de metale care ar fi fost folosite de către cei doi tineri, în situl arheologic, în scopul găsirii de obiecte ce fac parte din patrimoniul cultural național.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au întocmit pe numele celor doi tineri, dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de pătrundere, neautorizată, cu detectoare de metale în siturile arheologice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 din O.G. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic, iar cele două detectoare au fost ridicate în vederea confiscării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mastertreasure

    joi, 27.08.2015 at 23:33

    wowwww, iara va bateti cu pumnii in piept 🙂 ce nu te omoara te intareste, isi vor lua detectoare mai performante si vor ajunge poate si la sarmisegetuza, capalna e golita de multa vreme 🙂 iar in cele din urma tot voi pierdeti ca in loc sa platiti obiectele gasite, ne stimulati sa le vindem pe dincolo

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax