Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ce amenzi a dat Poliția Alba și celelalte autorități de control celor care nu au respectat măsurile de prevenire COVID

Publicat

Au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Alba.

Potrivit IPJ Alba, pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului polițiștii din Alba intensifică activitățile și continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost verificate peste 700 de persoane, 177 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 75 de mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement. Polițiștii au purtat discuții cu elevi și cadre didactice din județ cu privire la respectarea măsurilor de protecție.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 153 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.020 de lei, în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În cadrul activităților desfășurate vineri au fost angrenați 254 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Polițiștii din Ocna Mureș au organizat o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost legitimate 67 de persoane, au fost verificate 7 societăți comerciale și 23 de mijloace de transport. În total, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.560 de lei, din care 18 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

O astfel de acțiune a fost organizată și pe raza municipiului Alba Iulia, unde polițiștii au verificat 45 de mijloace de transport în comun, 19 societăți comerciale și aplicat 15 amenzi în conformitate cu Legea 55/2020.

Pe parcursul întregii zile au fost purtate discuții cu cetățenii și li s-a atras atenția asupra purtării în mod corespunzător a măștii de protecție, asupra necesității distanțării fizice, a respectării regulilor de igienă.

”Noi, împreună cu toți cei implicați în acțiunile de verificare, continuăm activitățile, așa cum am făcut și până acum.

Zilnic, vom efectua verificări, pentru binele tuturor, iar în cazul în care vor fi constatate abateri de la normele privind măsurile de protecție, vom lua măsuri.

Facem un apel la toți cetățenii să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”, transmite IPJ Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax