Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Ce dăruieşti din inimă nu se pierde niciodată”. Elevi militari din Alba Iulia, acțiune umanitară pentru familii din Râmeț

Publicat

Elevi de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, alături de studenți de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, au participat la o acţiune umanitară, oferind daruri unor familii izolate din comuna Râmeţ.

Elevii în uniformă s-au alăturat proiectului „Daruri, zâmbet și culoare pentru Apuseni” iniţiat de Corpul cadeţilor „General maior Nicolae Uscoi” din Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Alături de zeci de cadeţi, comandanți, profesori, instructori și sponsori, elevii militari au vizitat la sfârşitul săptămânii peste 170 de familii din zona comunei Râmeţ, pentru a le oferi pachete cu alimente înainte de sărbătorile de iarnă.

„7 decembrie 2019, ziua în care sufletul nostru s-a încălzit de zâmbetele oamenilor din Râmeț. Un loc izolat de lume, aflat sub cupola credinței şi a bunătăţii. În uniforma militară am pășit cu pași repezi, încărcați de pachete şi voință spre căsuțele modeste ce urmau a fi vizitate de noi. Atâtea poveşti, atâtea trăiri, atâtea sentimente intensificate, nu am mai văzut. Aceste suflete autentice au reprezentat pentru noi adevărate modele morale, care nu s-au lăsat dărâmate de greutățile apărute. Pentru aceștia, ceea ce a contat nu au fost lucrurile materiale ci importanţa pe care le-am oferit-o în acea zi. Nu vom putea uita niciodată lacrimile de fericire ale bunicuţei pentru faptul că am pornit pe un drum lung dar frumos, cu capul sus şi cu o dorinţa de a schimba ceva în lumea asta. A fost o experienţă ce merită trăită de fiecare persoană. La finalul zilei am simţit în noi o bunătate aparte, fiind mândri de reuşita noastră şi de zâmbetele ce s-au ivit pe chipurile brăzdate de greutăţi”, spune elev fruntaş Denisa Lichtenstein.

Activitatea a fost inspirată de proiectul „Izolați în România”.

De la Colegiul Militar, au participat elevul caporal Viorel Fleşer, elevii fruntaş Denisa Lichtenstein, Marian Goraș, George Roșca şi elevii Alexandru Cotiș şi Rareş Onofrei.

UPDATE: La acțiune a participat și sportivul aiudean Polgar Levente, ca voluntar Invictus, potrivit precizărilor oferite de acesta pentru Alba24.ro.

sursa: Facebook – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

foto: Ionuț Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax