Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ce părere au specialiștii de la TopGear România, despre noua Dacia Duster. Modificările aduse mașinii

Publicat

TopGear România a postat pe contul de Facebook o analiză a noului Dacia Duster și a tuturor modificărilor aduse mașinii. 

”Dacia tocmai a prezentat noul Duster, care preia elemente stilistice ale noii identități vizuale prezentate în premieră pe ultima generație Logan/Sandero.

Blocurile optice integrează luminile semnătura luminoasă LED în formă de „Y”, iar calandrul este marcat de noi elemente cromate în relief.

Duster este și primul model Dacia echipat cu semnalizatoare cu LED (în față).

În urma modificărilor la caroserie, mașina este acum și un pic mai aerodinamică, ceea ce a dus la diminuarea cu până la 5,8 g a emisiilor de CO2 în cazul versiunii 4×4.

La interior, o noutate este consola centrală înălțată, dotată cu o cotieră care poate culisa pe o distanță de 70 mm și care integrează un spațiu de depozitare închis cu volumul de 1,1 litri și, în funcție de nivelul de echipare, două prize USB accesibile pasagerilor de pe locurile din spate.

Duster dispune și de o tapițerie 100% nouă, precum și de tetiere noi.

Pe lângă echipamentul audio Dacia Plug & Music (radio, MP3, USB și Bluetooth), sunt disponibile două noi sisteme multimedia: Media Display și Media Nav, care beneficiază de un ecran de 8”, ultimul dispunând de sistem de navigație și de conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto.

Din punct de vedere mecanic, marea noutate o reprezintă prezența cutiei de viteze automate EDC (dublu-ambreiaj) cu 6 trepte, disponibilă pe versiunea cea mai puternică a noului Duster, cea echipată cu motorul TCe 150, din păcate doar în configurația 4×2.

Versiunea cu GPL a pornit un rezervor de gaz cu circa 50% mai mare decât modelul anterior.

În regim de funcționare pe GPL, Duster ECO-G emite în medie cu 9,5% mai puțin CO2 decât un motor pe benzină echivalent.

În plus, el oferă o autonomie de 1.235 kilometri datorită celor două rezervoare care cumulează un volum util de aproape 100 de litri: 50 de litri de benzină și 49,8 litri de GPL.

Volumul util de GPL este mai mare cu 16,2 litri față de precedenta generație de Duster GPL, oferind un plus de autonomie de peste 250 kilometri.

Deci, ce părere aveți de noul Duster? În afară de clasica „tot Dacie e”, că pe asta o tot auzim de fiecare data.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax