Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ce se mai aude despre SKATEPARK? Vezi în ce stadiu s-au împotmolit lucrările și cum motivează „Primarulllzz”

Publicat

După „reclama” care i s-a făcut în campania electorală a alegerilor locale, cu garanții și termene precise de realizare („până în toamnă”), skatepark-ul promis nu există încă în Alba Iulia. Skaterii albaiulieni s-au plictisit circulând prin zona Șanțului de Nord al Cetății şi așteaptă ca lângă terenurile de tenis să răsară piste, rampe și instalații noi. Răspunsul administrației locale la această întrebare este că deocamdată skatepark-ul din Alba Iulia s-a împotmolit în avizele de la ministere.

În apropierea terenurilor de tenis, din zona traseului de nord al Cetății din Alba Iulia, în acest moment se găsesc două rampe, amplasate direct pe pământ, printre smocuri de vegetație și pietre. Acestea ar putea fi folosite cel mult de bicicliști, căci cei care practică skateboarding sau role nu au nicio șansă să ajungă la ele, pe terenul neregulat din zonă. De asemenea, pe teren se mai găsesc câteva coșuri de baschet, la orizontală, care ar putea anunța că într-un viitor nu se știe cât de apropiat sau îndepărtat, acolo ar putea fi amenajat un teren de baschet.

Se pare că, atunci când a garantat construcția skatepark-ului pe unul dintre panourile din campania electorală („Skatepark vreți, până în toamnă îl aveți. Nu promit, garantez!”), primarul Mircea Hava nu a prevăzut că aprobările de la Ministerul Culturii pentru construcția unui skatepark într-o zonă istorică vor dura atât de mult, încât termenul promis pentru finalizarea amenajării parcului să nu fie respectat.

„Construcția în sine nu este o problemă, pentru că un skatepark se compune, în principal, din materiale prefabricate, iar durata este scurtă, în funcție de complexitatea proiectului. Problema este, în momentul de față, că documentele pentru construcție sunt în stadiul de avizare la mai multe ministere. Fiind o zonă istorică, este un subiect sensibil și de aceea este nevoie de avize aparte de la Ministerul Culturii. Ulterior primirii avizelor se poate discuta”, au transmis reprezentanții administrației locale.

În acest moment, nu se poate estima cât timp va trece până când avizele necesare vor fi obținute. Poate fi anul acesta, poate fi într-un viitor mai îndepărtat. Cert este că proiectul skatepark-ului a fost realizat deja, iar valoarea lui se apropie de 3 milioane de lei, bani care vor fi alocați din bugetul local. Așadar, speranța moare ultima pentru skaterii albaiulieni, care încă visează să se trezească într-o dimineață și, pe fundalul zidurilor Cetății, să fi apărut un skatepark nou-nouț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Tibi

    marți, 04.09.2012 at 18:43

    Ca sa razi un ditamai parcul din mijlocul cetatii lucrurile se misca foarte repede, dar pentru un amarat de skatepark intampinam mari probleme.

  2. Dionis

    miercuri, 05.09.2012 at 22:18

    „Cert este că proiectul skatepark-ului a fost realizat deja, iar valoarea lui se apropie de 3 milioane de lei, bani care vor fi alocați din bugetul local”…

    Suma mi se pare exagerat de mare. Nu este, totusi, o greseala?

  3. bazuca mutant

    luni, 02.09.2013 at 10:56

    Nu este vina noastra ca a stricat skateparcul cand era langa hotel cetate…Si skateparcul nu costa 3 milioane de lei:@:@… Cand era skateparcul la hotel cetate era perfect, putea sa il mute in alt loc, asta e!

  4. bazuca mutant

    luni, 02.09.2013 at 10:57

    Skate park vreti? Pana in 2020 il aveti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax