Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Cel mai mare viaduct din România, parte din autostrada Sibiu – Orăștie

Publicat

Din aprilie 2013, românii ar putea circula pe cel mai mare viaduct din țară. Autostrada Sibiu – Orăștie va cuprinde viaductul de la Aciliu, cu o lungime de circa un kilometru şi cu o înălţime maximă de 74 de metri, cât un bloc cu 20 de etaje. Constructorii estimează că această parte va fi finalizată la sfârșitul acestui an însă accesul va fi posibil din luna aprilie când autostrada ar urma să fie terminată.

Viaductul este cel mai mare construit până acum în România. Autostrada va fi suspendată pe 12 piloni uniţi de grinzi ce cântăresc 380 de tone fiecare. Lucrările la acest lot au început în 20 iunie anul trecut, odată cu cele pentru întregul tronson Sibiu – Orăştie şi necesită o investiţie de 142,7 milioane euro. Pe şantierul din lotul 3 al tronsonului de autostradă Sibiu – Orăştie, în lungime de 22 kilometri, italienii de la „Impregilo” au angajat 100 de oameni. La sudarea şi montarea traveelor viaductului de la Aciliu lucrează 35 de muncitori, dintre care opt italieni şi restul români.

Tronsonul de autostradă Sibiu – Orăştie are o lungime de aproximativ 82 de kilometri şi va necesita investiţii totale de 605 milioane euro, fără TVA, susţinute în proporţie de 85% de către Comunitatea Europeană şi restul de 15% de către guvernul român. Tronsonul a fost împărţit în patru loturi: primul, în lungime de 24 km, a fost atribuit austriecilor de la” Strabag”, al doilea, de 19 km, consorţiului „Straco – Studio Corona”, al treilea, de 22 km, italienilor de la „Impregilo” şi cel de-al patrulea, în lungime de 17 km, a fost atribuit consorţiului „Astaldi – Euro Construct Trading 98 – Astalrom”.

Tronsonul face parte din Autostrada A1, parte a Coridorului IV pan-european de transport. La finalul lucrărilor, autostrada ar trebui să lege Bucureştiul de Piteşti, Sibiu, Sebeş, Deva, Lugoj, Timişoara, Arad şi Nădlac făcând legătura cu autostrada M43 din Ungaria, spre Seghedin.

Sursa: capital.ro

Sursa foto: sibiul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax