Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cele mai vechi mașini românești, expuse pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina la RETROMOBIL Transilvania

Publicat

RETROMOBIL în Transilvania  organizat în perioada 1-3 iunie în Alba Iulia reunește pentru prima data în istoria clubului membrii Consiliului Director RCR și reprezentanții tuturor filialelor județene într-un simpozion care va trata teme legate de restaurarea vehiculelor istorice, conservarea patrimoniului tehnic, verificarea autenticitatii seriilor de identificare a vehiculelor precum și proiecte și probleme organizatorice ale asociatiei.

Se va organiza cu aceasta ocazie o expoziție care va reuni cele mai importate vehicule istorice de fabricație romanească dar și o serie de modele ale unor celebrea marci. Cel mai vechi automobil înmatriculat în Romania , Oldsmobile Curved Dash {1904}, este vedeta expoziției, fiind în circulație în anul Marii Uniri.

Simpozionul și expozitia fac parte din seria de evenimente dedicate de RETROMOBIL CLUB ROMANIA centenarului Marii Uniri si aniversarii a doua decenii de activitate a asociatiei.

„Asociatia nationala a posesorilor si restauratorilor de vehicule istorice, RETROMOBIL CLUB ROMANIA (R.C.R.) , a luat fiinta in primavara anului 1998 la initiativa unui grup de 21 de colectionari din intreaga tara.

La 20 ani de la fondare R.C.R. are 1750 de membri grupati in filiale judetene.

MS Regele Mihai al Romaniei a fost Presedinte de Onoare al RETROMOBIL CLUB ROMANIA in perioada 2001-2017.

Din octombrie 2003 R.C.R. este Autoritate Nationala FIVA, Federatia Internationala a Vehiculelor Istorice.

Din anul 2012 a fost deschis in capitala Centrul de Informare si Documentare Retromobil situat in Str, Nicolae Filipescu nr, 52-53” au transmis organizatorii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax