Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Centru civic cu alei, bănci și mese pentru șah, amenajat în curtea Primăriei comunei Întregalde. Cum va arăta zona

Publicat

Primăria comunei Întregalde va amenaja în curtea instituției un centru civic ce va cuprinde alei pietonale, bănci, mese pentru șah, parcări auto, spații verzi dar și o troiță și totem. 

Primăria comunei Întregalde a lansat vineri, 6 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția de lucrări în cadrul proiectului „Amenajare centru civic, comuna Întregalde, județul Alba”.

Valoarea totală este estimată la 225.246,96 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, prin proiect se va realiza un spațiu exterior amenajat care va cuprinde o parcare auto, un rastel pentru biciclete, o zonă pietonală cu alei, mobilată cu bănci din bușteni și scândură, mese și scaune pentru șah (din beton), coșuri de gunoi și corpuri de iluminat, o zonă de reprezentare în care se va amplasa o troiță, un totem lângă accesul în incintă și spații verzi amenajate.

Proiectul este finanțat prin intermediul bugetului local al comunei Întregalde. Terenul pe care se propune investiția este în proprietatea comunei Întregalde, făcând parte din domeniul public al acestuia.

Amenajarea terenului presupune, realizarea aleilor pietonale; parcării auto; locului destinat troiței; spațiului verde format din zona înierbată și spații plantate.

 

Se propun următoarele lucrări:

  • Amenajare alei carosabile și parcare:

Se propune un acces în incintă din DJ107K, situat în axul intrării în primărie. În dreapta lui, adiacent unui zid aferent fostei brutării (clădire dezafectată), se propune un pachet de 8 parcaje pentru autoturisme.

  • Amenajare alei pietonale:

Se propune o alee pietonală, cu o formă șerpuită, având o lățime de 1,2 m. Aceasta separă zona mineralizată de zona verde.

  • Amplasare mobilier urban:

Băncile se vor amplasa în fața troiței, dispuse în două, respectiv patru rânduri. Ele se vor realiza din lemn, în stil rustic. Corpurile de iluminat pentru pietonal vor fi amplasate la un interax de 5 ml, în dreptul aleilor amenajate, conform planului de situație.

Se va realiza și iluminarea ansamblului Troței și a totemului cu reflectoare amplasate pe sol.

Parcarea va fi iluminată cu ajutorul a două felinare amplasate în spațiile verzi de la cele două extremități ale ei. Coșurile de gunoi sunt amplasate în zonele aleilor.

  • Totem publicitar și Troiță

În zona stângă a intrării în incintă se va amplasa un totem publicitar realizat din bârne de lemn chertate care sunt sprijinite pe 3 ziduri din piatră amplasate în colțurile construcției. În cadrul incintei amenajate se va amplasa o troiță din lemn pe un soclu din beton placat cu piatră cu baza de 1,0 m x 1,0 m.

  • Instalații electrice – Iluminatul exterior

În incintă iluminatul se va realiza cu 2 stâlpi metalici ornamentali cu înălțimea de 4 m deasupra pământului echipați cu un corp de iluminat cu sursa LED cu puterea de 40W și gradul minim de protecție IP65.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax