Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Centrul „Maria Beatrice” din Alba Iulia sărbătoreşte 5 ani de existență. Servicii şi planuri pentru perioada următoare

Publicat

Maria Beatrice si tatal Sebastian OnacSprijiniți fiind de autorități, persoane fizice și juridice, în 2011 familia de profesori Iulia și Sebastian Onac au pus bazele dezvoltării Centrului „Maria Beatrice „din Alba Iulia. Acum, Maria Beatrice și centrul ce-i poartă numele cresc împreună.

„De multe ori am fost întrebați dacă fetița Maria Beatrice are vreo șansă. Are șansa de a fi mișcat lumea…”

„Nu am făcut nimic singur.. sunt mii de oameni din Alba Iulia care ne-au fost și ne sunt alături! Am realizat și muncesc la acest centru ca să-mi ocup mintea… să nu o pierd cu gândul la situația Mariei Beatrice. Am căutat să dau un sens unei tragedii și să schimb soarta. Acceptarea de multe ori te poziționează pe un alt nivel de înțelegere și-ți conferă o vedere mai amplă. Am pornit la drum cu ideea că voi fi înfrânt și atunci am devenit neînfricat!”, spune prof. Sebastian Onac, fondatorul Centrului.

Fetița Maria Beatrice nu poate merge și nu vorbește, iar șansele ei scad cu fiecare nou an împlinit, dar Centrul „Maria Beatrice” din Alba Iulia ajută sute de copii cu paralizii cerebrale sau accidentați din întreaga țară, să meargă, să vorbească sau cel puțin familiile lor să spere asta.

“Fiecare om își stabilește un țel, un nivel pe care dorește să-l atingă și care se gândește el că-l va face fericit. Fiecare copil își dorește ceva… să vadă lumea, să devină doctor, pilot de avion, un mare sportiv… copiii noștri își doresc să meargă și să vorbească. Tot fericire este. Nivelurile diferă și toți dar toți au o șansă la mai bine.

kDar să vorbesc despre Centru:

Cel mai greu lucru este să ai o echipă închegată și compatibilă cu scopul propus. Complexitatea cazuisticii medicale și administrative pune periodic la încercare echipa, care în timp se cerne și ne rămân alături oamenii proactivi, inovativi și de anduranță care pun pe același plan dezvoltarea centrului cu cea personală, dau dovadă de solicitudine și sunt catalizatori ai echipei, iar aici am vorbit de caractere și de completitudine. Dacă este să vorbim de specializarea personalului, este extrem de costisitor să trimiți personalul la specializare în străinătate, așa că am adus profesori senior- terapeuți din Germania, Anglia și din nou din Germania, prin fonduri guvernamentale ale țărilor în cauză sau fonduri atrase. Aducem senior- terapeuți din străinătate cu bogată practică pe copiii cu paralizii cerebrale și afecțiuni post traumatice (copii accidentați). Reușim astfel să specializăm personalul cu costuri rezonabile per terapeut și cu practică imediată pe copiii din România. De fapt acum formăm oamenii pe care să ne bazăm peste 3-4 ani.

Pentru anul 2017 demersurile pe care le dezvoltăm sunt acelea de-a aduce inclusiv studenți de anul III din Anglia în practică, la Centrul Maria Beatrice. Orice nou contact cu mari instituții medicale și universitare europene, ne oferă o plajă decizională mai mare, ne situează într-un alt context.

De asemenea, realizăm o multitudine de parteneriate naționale și internaționale pentru dezvoltare profesională și implicit logistică, dar pentru a menține un astfel de Centru la un nivel de prestigiu național, trebuie să ai capabilitatea de a decela din abundența de propuneri de parteneriate și să-l înveți pe <nu>”, mai transmite fondatorul centrului.

Echipa Centrului Maria Beatrice:

Medic Primar recuperare, medicină fizică și balneologie – Dr. Moldovan Ionuț, Medic Specialist recuperare, medicină fizică şi balneologie – Dr. Podar Elisabeta, Dr. Dudaș Diana, Medic Primar pediatrie Dr. Pahonțiu Eva.

Personalul de specialitate: 1 Asistent medical generalist, 7 Kineto-Mecanoterapie, 3 Hidro-Kinetoterapie, 3 Masaj terapeutic-Parafinare, 1 Psihologie clinică și psihoterapie, 1 Psihoterapie logopedică, 2 Terapie ocupațională, 1 Asistent social, 2 Juridic, 1 Expert contabil, 1 Referent registratură, 2 Igienizare.

Afecțiunile vizate: Afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-scheletale: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză, hemipareză, monopareză, parapareză, tulburări de coordonare, retard psiho-neuro-motor. Diferite sindroame neurologice, boli ale măduvei spinării, afecțiuni posttraumatice–cranio-cerebrale și vertebro-medulare, leziuni de nervi periferici, miopatii și boli neuromusculare (distrofii musculare), tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze), deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin), sechele rahitism, retracții de tendoane, stări post fracturi.

La mulți ani Centrul Maria Beatrice!

Prof. Sebastian Onac, fondatorul Centrului Maria Beatrice, Alba Iulia

site: www.mariabeatrice.ro, pagina facebook: „Centrul Maria Beatrice”, facebook personal: „Sebastian Onac”

Așa arată acum Centrul Maria Beatrice:

Copii în Centrul Maria Beatrice:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax