Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Centrul „Maria Beatrice” din Alba Iulia sărbătoreşte 5 ani de existență. Servicii şi planuri pentru perioada următoare


Publicat

Maria Beatrice si tatal Sebastian OnacSprijiniți fiind de autorități, persoane fizice și juridice, în 2011 familia de profesori Iulia și Sebastian Onac au pus bazele dezvoltării Centrului „Maria Beatrice „din Alba Iulia. Acum, Maria Beatrice și centrul ce-i poartă numele cresc împreună.

„De multe ori am fost întrebați dacă fetița Maria Beatrice are vreo șansă. Are șansa de a fi mișcat lumea…”

„Nu am făcut nimic singur.. sunt mii de oameni din Alba Iulia care ne-au fost și ne sunt alături! Am realizat și muncesc la acest centru ca să-mi ocup mintea… să nu o pierd cu gândul la situația Mariei Beatrice. Am căutat să dau un sens unei tragedii și să schimb soarta. Acceptarea de multe ori te poziționează pe un alt nivel de înțelegere și-ți conferă o vedere mai amplă. Am pornit la drum cu ideea că voi fi înfrânt și atunci am devenit neînfricat!”, spune prof. Sebastian Onac, fondatorul Centrului.

Fetița Maria Beatrice nu poate merge și nu vorbește, iar șansele ei scad cu fiecare nou an împlinit, dar Centrul „Maria Beatrice” din Alba Iulia ajută sute de copii cu paralizii cerebrale sau accidentați din întreaga țară, să meargă, să vorbească sau cel puțin familiile lor să spere asta.

“Fiecare om își stabilește un țel, un nivel pe care dorește să-l atingă și care se gândește el că-l va face fericit. Fiecare copil își dorește ceva… să vadă lumea, să devină doctor, pilot de avion, un mare sportiv… copiii noștri își doresc să meargă și să vorbească. Tot fericire este. Nivelurile diferă și toți dar toți au o șansă la mai bine.

kDar să vorbesc despre Centru:

Cel mai greu lucru este să ai o echipă închegată și compatibilă cu scopul propus. Complexitatea cazuisticii medicale și administrative pune periodic la încercare echipa, care în timp se cerne și ne rămân alături oamenii proactivi, inovativi și de anduranță care pun pe același plan dezvoltarea centrului cu cea personală, dau dovadă de solicitudine și sunt catalizatori ai echipei, iar aici am vorbit de caractere și de completitudine. Dacă este să vorbim de specializarea personalului, este extrem de costisitor să trimiți personalul la specializare în străinătate, așa că am adus profesori senior- terapeuți din Germania, Anglia și din nou din Germania, prin fonduri guvernamentale ale țărilor în cauză sau fonduri atrase. Aducem senior- terapeuți din străinătate cu bogată practică pe copiii cu paralizii cerebrale și afecțiuni post traumatice (copii accidentați). Reușim astfel să specializăm personalul cu costuri rezonabile per terapeut și cu practică imediată pe copiii din România. De fapt acum formăm oamenii pe care să ne bazăm peste 3-4 ani.

Pentru anul 2017 demersurile pe care le dezvoltăm sunt acelea de-a aduce inclusiv studenți de anul III din Anglia în practică, la Centrul Maria Beatrice. Orice nou contact cu mari instituții medicale și universitare europene, ne oferă o plajă decizională mai mare, ne situează într-un alt context.

De asemenea, realizăm o multitudine de parteneriate naționale și internaționale pentru dezvoltare profesională și implicit logistică, dar pentru a menține un astfel de Centru la un nivel de prestigiu național, trebuie să ai capabilitatea de a decela din abundența de propuneri de parteneriate și să-l înveți pe <nu>”, mai transmite fondatorul centrului.

Echipa Centrului Maria Beatrice:

Medic Primar recuperare, medicină fizică și balneologie – Dr. Moldovan Ionuț, Medic Specialist recuperare, medicină fizică şi balneologie – Dr. Podar Elisabeta, Dr. Dudaș Diana, Medic Primar pediatrie Dr. Pahonțiu Eva.

Personalul de specialitate: 1 Asistent medical generalist, 7 Kineto-Mecanoterapie, 3 Hidro-Kinetoterapie, 3 Masaj terapeutic-Parafinare, 1 Psihologie clinică și psihoterapie, 1 Psihoterapie logopedică, 2 Terapie ocupațională, 1 Asistent social, 2 Juridic, 1 Expert contabil, 1 Referent registratură, 2 Igienizare.

Afecțiunile vizate: Afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-scheletale: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză, hemipareză, monopareză, parapareză, tulburări de coordonare, retard psiho-neuro-motor. Diferite sindroame neurologice, boli ale măduvei spinării, afecțiuni posttraumatice–cranio-cerebrale și vertebro-medulare, leziuni de nervi periferici, miopatii și boli neuromusculare (distrofii musculare), tulburări de statică vertebrală (cifoze, scolioze, hiperlordoze), deviații de membre superioare și inferioare (genu varum, genu valgum, talus valgus, genu recurvatum, picior plat, picior strâmb congenital, picior equin), sechele rahitism, retracții de tendoane, stări post fracturi.

La mulți ani Centrul Maria Beatrice!

Prof. Sebastian Onac, fondatorul Centrului Maria Beatrice, Alba Iulia

site: www.mariabeatrice.ro, pagina facebook: „Centrul Maria Beatrice”, facebook personal: „Sebastian Onac”

Așa arată acum Centrul Maria Beatrice:

Copii în Centrul Maria Beatrice:ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Moment emoționant oferit de reprezentanta permanentă a Finlandei pe lângă UE. Ce a cântat de Ziua României, alături de soț

Publicat

Moment impresionant de Ziua Națională a României, oferit de reprezentantul permanent al Finlandei pe lângă Uniunea Europeană, ambasador Marja Rislakki, care a interpretat melodia „Ciobănaş cu trei sute de ori” şi a urat „La mulţi ani, România!” într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale, pe pagina de Facebook Romania in EU / România în UE.

„Cel mai bun lucru la sărbătoarea noastră sunt prietenii noştri! Un dar extrem de încântător primit de la reprezentanta permanentă din cadrul Reprezentanţei Permanente a Finlandei la UE, ambasador Marja Rislakki, cu ocazia #RONationalDay, care cu siguranţă va ajunge la inima oricărui român: Ciobănaş cu 300 de oi”, se arată în mesajul publicat marţi.

„O performanţă de excepţie a colegei mele, ambasadoarea Finlandei la UE, şi a soţului său! Multumesc Marja şi Pekka!, a scris ambasadorul Luminiţa Odobescu, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale a României, Luminiţa Odobescu a amintit, „devotamentul, dârzenia şi încrederea în destinul României” al celor care „au făcut posibil acest moment unic” din istoria ţării.

„A o sărbători înseamnă, în primul rând, a aduce un omagiu celor care au făcut posibil acest moment unic în istoria noastră, prin devotamentul, dârzenia şi încrederea lor în destinul României. Şi înseamnă, totodată, propria noastră promisiune făcută viitorului, speranţei, fără de care nicio împlinire nu ar fi posibilă”, a transmis Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Sursă: Stirile TVR

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Imaginile tristeții în Cetatea din Alba Iulia, de Ziua Națională. Orașul, pentru prima dată pustiu de 1 Decembrie

Publicat

Sub frigul pătrunzător, câțiva muncitori înghețați măturau de zor zona dintre Catedrala Încoronării și Monumentul Centenarului. Lângă ei, cineva făcea probe de microfon pentru un mic eveniment programat pe parcursul zilei. 

La ora 8 dimineața, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia era, pentru prima dată din 1990 încoace, pustie de 1 Decembrie.

Citește și MESAJE de ZIUA ROMÂNIEI. Felicitări și urări de 1 Decembrie 2020

Mulțimile de oameni veniți din toate colțurile țării, soliile din regiunile istorice, steagurile tricolore și bucuria sărbătorii naționale sunt doar imagini ale anilor trecuți. Imaginile prezentului sunt imaginile tristeții unui oraș care trece prin epidemia de coronavirus, în cea mai importantă zi din an.

Comercianții aflați pe esplanada din zona statuii lui Mihai Viteazul pregătiseră deja vinul fiert și ceaiul fierbinte, dar în Piața Cetății nu era nimeni.

Alba Iulia, 1 Decembrie 2020

Un bărbat sosit la Alba Iulia cu gândul că îl va vedea pe președintele Iohannis, căuta pe cineva să îi facă o fotografie în ”Cetatea Marii Uniri” și a găsit cu greu o femeie care trecea prin zonă.

Un alt bărbat a venit doar pentru a hrăni porumbeii, care l-au înconjurat imediat. În total, trei oameni îndurând cele – 5 grade Celsius.

Autoritățile locale au votat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ridicarea carantinei instituite în oraș în ultimele 2 săptămâni, din cauza incidenței crescute a cazurilor de COVID.

Pe parcursul nopții însă, autoritățile centrale au întors decizia și au hotărât carantină pentru alte 7 zile.

Decizia a fost anunțată de dimineață, în jurul orei 6,00.

Pe parcursul zilei, autoritățile au pregătit un program, însă în contextul carantinei, este puțin probabil ca oamenii din oraș să poată participa, în condițiile în care vor putea ieși din casă doar cu declarație.

Citește și: Ziua Națională la Alba Iulia. PROGRAMUL OFICIAL din 1 DECEMBRIE 2020. Ceremonie militară în cadru restrâns, evenimente online

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO-COLAJ: 1 Decembrie 2016 – 2019, la Alba Iulia: Spectacol de artificii, ONLINE, de Ziua Națională a României

Publicat

Din cauza epidemiei de coronavirus, Ziua Națională a României din acest an a fost o sărbătoare atipică de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

În orașul Marii Uniri sărbătoarea nu a fost cu fast, cum eram obișnuiți din anii precedenți.

Fără paradă militară, fără masă populară, fără concerte în Piața sau șanțurile Cetății și … fără focuri de artificii.

Mai mult, autoritățile au prelungit măsura carantinării municipiului pentru încă șapte zile. Astfel că toate evenimentele care au rămas în programul din acest au fost transmise online, pe rețelele de socializare.

Pentru că spectacolul de artificii cu care erau obșnuiți albaiulienii la finalul Zilei Naționale a fost anulat, am creat un colaj video cu spectacolele din anii precedenți, 2019, 2018, 2017 și 2016 pe care vă invităm să îl urmăriți.

La mulți ani români, la mulți ani România! 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

„Bonus de pandemie” de 1.000 de euro, pentru angajaţii din Germania ai unei companii cu două fabrici în județul Alba

Publicat

Una dintre cele mai mari companii, cunoscute la nivel internaţional, care deţine două dintre fabrici în județul Alba, a anunţat că va acorda un „bonus de pandemie” de 1.000 de euro angajaţilor săi.

Producătorul auto Daimler AG va acorda angajaţilor germani „bonus de pandemie” de 1.000 de euro pentru a compensa costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii şi lucrul de acasă, transmite Reuters.

„Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. În timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut întotdeauna baza pe flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă”, a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.

Aproximativ 160.000 de angajaţi din Germania sunt eligibili pentru a beneficia de bonus, a anunţat marţi compania.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie Star Transmision și Star Assembly, la Cugir şi la Sebeş.

sursa: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate