Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cercetașii albaiulieni au ajutat la amenajarea potecii de acces către Peștera Ghețarul de la Vârtop, administrată de APNA

Publicat

yeti1Pe data de 17 august, 20 de cercetași eXploratori (liceeni) ai Centrului Local Axente Sever Alba Iulia au lucrat voluntar, alături de angajații RNP Romsilva Administraţia Parcului Natural Apuseni (APNA), la amenajarea potecii de acces către Peștera Ghețarul de la Vârtop, peşteră administrată de APNA.

Cercetașii au reușit să amenajeze 35 de trepte pe poteca ce duce din Casa de Piatră către Peștera Ghețarul de la Vârtop, traseu străbătut de mii de turiști în fiecare an. Aceștia au amenajat scări pe porțiunile abrupte, care sunt mai periculoase pentru turiști fără încălțăminte de munte sau pe vreme ploioasă. După ce au terminat amenajarea treptelor, cercetașii au primit un tur ghidat al peșterii Ghețarul de la Vârtop.

Recompensa cea mai mare pentru cercetași a fost aprecierea turiștilor care, chiar si pe vremea nu tocmai frumoasa din ziua respectivă, treceau constant la deal sau la vale pe poteca in lucru.

RNP Romsilva Administraţia Parcului Natural Apuseni a contribuit cu toate materialele necesare și suportul tehnic necesare pentru îndeplinirea acestui proiect. Pe lângă acestea, personalul APNA prezent la activitate a oferit cercetașilor informații legate de fauna și flora din zonă, despre cum putem proteja natura și mediul înconjurător.

Proiectul a făcut parte din programul destinat eXploratorilor în cadrul Campului de Centru Local, tabăra de vară anuală organizată de cercetașii din Alba Iulia. În cadrul taberei, cei 130 de cercetași cu vârsta cuprinsă între 7 și 24 de ani au avut un program educativ care a inclus, pe lângă ridicarea tuturor facilităților necesare taberei (dușuri, spălător, intendenta, adăposturi) drumeții în zona Gârda de Sus și Padiș, jocuri și animație socio-educativă, o competiție de gătit între patrule și ateliere tematice, pe tema vieții în natură.

RNP Romsilva Administrația Parcului Natural Apuseni este instituția cu rol de analiză, planificare, supraveghere și control pe teritoriul ariilor protejate: Parcul Natural Apuseni și Siturile Natura 2000 ROSCI0002 Apuseni, ROSCI0016 Buteasa și ROSPA0081 Munții Apuseni-Vlădeasa. APNA funcționează ca unitate în cadrul RNP Romsilva.

Organizația Națională Cercetașii României este o organizație de tineret a cărei misiune în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune și o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi și joacă un rol constructiv în societate. În 2016, peste 4.000 de copii și tineri din România, alături de volutari adulți, contribuie la dezvoltarea unui viitor durabil în care educația și comunitatea sunt puse pe primul loc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax