Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cercetașii din Alba Iulia sărbătoresc 22 de ani de la înființarea Centrului Local „Axente Sever”. Eveniment, sâmbătă, pe Dealul Mamut

Publicat

14068265_1197265190335794_6857216506259257698_n5 octombrie este Ziua Mondială a Educației, însă, în acelaşi timp, pentru Cercetașii României și mai ales pentru cercetașii din Alba Iulia, este o zi cu o importanță aparte. Miercuri se împlinesc 22 de ani de când s-a înființat Centrul Local „Axente Sever” Alba Iulia, 22 de ani de când tinerii din oraș, poate chiar din județ au parte de un program de dezvoltare personală printr-un program de educație nonformală.

Dacă vremea va permite, cercetașii din Alba Iulia își vor sărbători ziua în data de 8 octombrie, alături de întreg centrul local, printr-un joc specific nou pe dealul Mamut.

Cercetășia completează în educația tânărului, familia și școala, și dezvoltă cunoașterea de sine, necesitatea de a participa, de a explora, de a descoperi, de a ajuta. Ca cercetaș înveți să trăiești cu ceilalti și să ai o contribuție activă la schimbările din comunitatea locală, națională sau internațională, transmit organizatorii.

„De 22 de ani ne bucurăm că putem să ne implicăm în dezvoltarea copiilor și tinerilor care au trecut pe la cercetași, care au fost voluntari în organizație la una sau mai multe dintre ramurile noastre de vârstă: lupișori (7-11 ani), temerari (11-15 ani), exploratori (15-19 ani) și seniori (19-24 ani). Anul acesta ne propunem să fim implicați tot mai mult în comunitatea noastră, să încercăm să lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o”, spun reprezentanții cercetașilor din Alba Iulia.

De ziua lor, cercetașii vor să mulțumească tuturor celor care le-au fost alături în tot acest timp, celor care le-au susținut proiectele și i-au încurajat să continue cu ceea ce fac pentru tineri. Cu această ocazie vor să le mulțumească și cercetașilor care au înființat grupul de cercetași de la Alba Iulia, președintelui de onoare a Centrului Local, Ciprian Grădinariu și președintelui actual Andrei Avram.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax