Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ceremonial la Horea, la 31 de ani de la moartea eroului-jandarm Nicolae Lazăr, victimă a “Mineriadei” din 1991

Publicat

În fiecare an, de Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, sunt pomeniți eroii neamului care și-au dat viața pentru popor, credință și țară. Anul acesta, sub deviza: Jandarmeria nu-și uită eroii, în localitatea Horea din județul Alba, a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroului-jandarm, sublocotenent post – mortem, Lazăr Nicolae, de la al cărui deces se împlinesc 31 de ani.

Sublocotenentul post-mortem, Lazăr Nicolae, a decedat în timpul evenimentelor mineriadei din anul 1991, din București. Avea doar 21 de ani și era militar în termen, detaşat de la Alba în Bucureşti, având ordin să păzească instituţia Guvernului.

În acest context, joi, 2 iunie, a fost organizată o ceremonie la monumentul sublocotenentului post-mortem Lazăr Nicolae din comuna Horea, în cadrul căruia ne-am rugat pentru sufletul colegului nostru, s-au depus coroane de flori, s-au ținut cuvântări în care s-a reamintit importanța datoriei pe care o avem față de înaintași și de jertfa lor.

Slujba de pomenire a fost oficiată de pr. militar Ursu Dorin, alături de pr. paroh Trif Sorin din Horea, iar la eveniment au participat efective din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Câmpeni și invitați.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax