Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Ceremonie militară la Batalionul 136 Geniu „Apulum”: Înmânarea armamentului soldaților profesioniști și trecere în rezervă

Publicat

Vineri, 22 mai 2020, la sediul Batalionului 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia s-a desfășurat în format restrâns, ceremonia militară dedicată înmânării armamentului individual seriei de soldați profesioniști care se instruiesc în unitatea albaiuliană începând cu luna mai, precum și trecerii în rezervă a maiorului Eugen Buda.

Festivitatea s-a derulat în prezența șefului de stat major al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos, colonel Gheorghe Adrian, care a evidențiat datoria sacră a militarilor de a-și apăra patria precum și solemnitatea acestui moment deosebit din cariera unui ostaș, acela al înmânării armei cu care se va instrui.

„După o carieră de 28 de ani în slujba Armatei României și titlul de „militar veteran” obținut ca urmare a participării la două misiuni externe în teatrele de operații din Irak și Afganistan, maiorul Eugen Buda începe de astăzi o nouă etapă a vieții, cu satisfacția că, prin devotamentul și efortul depus de a lungul timpului, a contribuit la creșterea prestigiului marii familii a geniștilor.

Comandantul batalionului , locotenent colonel Brok Ludovic-Ștefan a prezentat activitatea profesională a colegului nostru iar împreună cu șeful de stat major al Brigăzii 10 Geniu , l-au felicitat și l-au îndemnat ca și pe viitor să rămână aproape de Armata României prin acțiunile pe care le va întreprinde.

De asemenea, comandantul unității i-a oferit maiorului Buda Eugen placheta cu însemnele batalionului și o diplomă de excelență în semn de apreciere și prețuire pentru dăruirea care a manifestat-o față de unitate”, a transmis cpt. Iulian Gorun.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax