Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Cetatea Alba Carolina va străluci de sărbători. A început amenajarea iluminatului festiv care va costa 275.000 euro

Publicat

IMG_7915 Peste Cetatea Alba Iulia începe să se așeze ușor un aer de sărbătoare. Podurile de la Porțile Cetății au fost deja decorate cu luminițe și pentru prima dată, între  primele două porți a fost amenajat un „tunel de lumini”. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, o parte din lumini se vor aprinde cu ocazia Zilei Naționale a României, iar restul vor fi funcţionale în data de 5 decembrie. 

La Alba Iulia a început amenajarea cetății pentru a primi sărbătorile de iarnă așa cum se cuvine. Inima orașului va fi luminată cu mii de beculețe care deja au fost montate și așteaptă să fie aprinse.

IMG_20151118_104928 Așa cum ne-am obișnuit de anii trecuți, podurile de la porțile Vetății vor fi acoperite cu bolte de lumini și copacii vor fi și ei luminați cu instalații.
Față de anii trecuți, administrația locală a decis să amenajeze și spațiul dintre primele porți ale cetății. Urcarea de la poarta I și a II-a va fi și ea decorată spectaculos cu un „tunel” luminat.

O noutate anul acesta este  „pavilionul de lumină”, după modelul celui de la Sibiu, ce va completa atmosfera de sezon din zona istorică. Va fi amplasat lângă Muzeului Principia, în faţa spaţiului arheologic îngrădit. Va avea formă poligonală regulată, cu înălţime de 12 metri, respectiv 4,5 – 6 metri a stâlpilor periferici şi nu va fi acoperit. Suprafaţa pe care va fi construit este de 1063,5 mp.

La așa spectacol de lumini și banii sunt pe măsură. Valoarea lucrărilor de iluminat festiv anual este de până la echivalenţa sumei de 275.000 euro fără TVA, suma estimată anterior fiind de 100.000 de euro.

Amenajarea decorațiunilor a început deja, iar cei care trec prin Cetatea Alba Carolina pot să facă un exercițiu de imaginație și să își formeze o o idee despre cum va arăta Alba Iulia când se vor aprinde luminile.

Citeşte şi Parcul Sărbătorilor de Iarnă 2015 în Alba Iulia: Taxe pentru comercianţi şi buget majorat pentru iluminat festiv

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lucian

    miercuri, 18.11.2015 at 20:09

    275.00 o data!
    275.00 de doua ori!
    275.00 de trei ori!!!
    ADJUDECAT :))
    In banii astia nici cu curentul nu se incadreaza!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax